Има заразени лекари и в онкологичната болница в София. Те

...
Има заразени лекари и в онкологичната болница в София. Те
Коментари Харесай

Най-рискови са хората с онкологично заболяване на кръвта

Има инфектирани лекари и в онкологичната болница в София. Те са изолирани и са в карантина. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ доктор Стефан Константинов, шеф на болничното заведение и някогашен здравен министър.

„ Имаме подготвеност, в случай че би трябвало да се разшири потенциалът. Всичко зависи от това каква е епидемията “, добави той.

Ако обаче бъде отделено повече пространство за заболели от ковид, ще бъде стеснен потенциалът на онкоболните. Има направени проекти при всевъзможни най-лоши сюжети, разясни Константинов.

„ Ракът води до подобен боязън, че хората, които са към този момент диагностицирани, не ги интересува ковид. Те си поставят маски и се лекуват. С една пета са намалели хората в Англия, които са постъпили за онкологично лекуване. Това е разбираемо в международен мащаб “, разяснява доктор Стефан Константинов.

Най-рискови са хората, които имат онкологично заболяване на кръвта. От солидните тумори, които лекуваме, ракът на белия дроб се обрисува да е най-рисков, изясни той.

„ Тези пациенти би трябвало да се пазят от зараза и в последните шест месеци сме насочили активността си тъкмо в тази посока “, добави Константинов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР