„Има заповед на главния прокурор Сотир Цацаров от 20 ноември

...
„Има заповед на главния прокурор Сотир Цацаров от 20 ноември
Коментари Харесай

Бойко Рашков: По три случая ни се пречи да извършим проверка

„ Има заповед на основния прокурор Сотир Цацаров от 20 ноември 2015 година. С тази заповед Цацаров не разрешава на своите подчинени прокурори на националното бюро да се дават: документите, на които се основава настояването за потребление на СРС-тата, резултатите, получени в хода на използване на СРС-та, получените материални доказателствени средства”, разгласи ръководителят на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства Бойко Рашков по Нова телевизия.

„ Тъй като има такава заповед, на нас ни се отхвърля да се срещнем с тези материали. Затова аз заявих в българския парламент, че бюрото оттук насетне няма да може да уведомява жителите със 100% увереност, че те са били подлагани на СРС-та”, добави той. „ По отношение на три случая на нас ни се пречи да правим проверка”, оплака се Бойко Рашков. В един от случаите става дума за противодържавно закононарушение, което е било „ екзотично, даже по тоталитарно време”, посочи той.

„ Сега действието, за което този човек се подозира, съвсем няма място в Наказателния кодекс. Този човек желае да знае дали против него са употребявани СРС-та. Вчера от него дойде трета молба. Ние сега нищо не можем да му отговорим и евентуално ще изпратя тези материали на основния прокурор, той да отговори, защото фактически става дума за нещо доста съществено. ДАНС също отхвърлят да дадат информацията”, описа Бойко Рашков.

Той твърди и, че материали, свързани с съответно потребление на СРС-та са се появили посредством прокуратурата в онлайн медия. "Този материал, който се е появил в медиите, е бил в делото на прокуратурата. Точно по този случай сме правили инспекция и две от нашите констатации за непозволено подслушване на магистрат са по този случай ", сподели още Рашков. Бюрото е изпратило 43 сигнала за нарушавания на основния прокурор, от тях по 19 ние нямаме знак, че някой е взел отношение по труда на хората от бюрото, разяснява още той.

В студиото на "Здравей, България " по Нова тв Рашков се обърна към водещият Виктор Николаев с думите: "Г-н Николаев, знаете ли какво е общото сред ръководител на бюро за надзор на специфични разследващи средства и водещ на „ Здравей, България”. Общото е това, че имат еднакъв политически кадровик – той се намира в Народното събрание. При вас идват и споделят „ Столът до вас е празен”, а на мен ми споделят „ Имате мандат още една година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР