Има заговор срещу премиера, а целта е дестабилизация и предсрочни

...
Има заговор срещу премиера, а целта е дестабилизация и предсрочни
Коментари Харесай

Волен Сидеров: Има заговор срещу премиера, целта е дестабилизация и предсрочни избори

Има скрит план против премиера, а задачата е дестабилизация и предварителни избори. Това разгласи на влизане в Министерския съвет пред публицисти водачът на „ Атака” Волен Сидеров.

В този скрит план вземат участие НФСБ, хора от ГЕРБ, доближени на Борисов, и част от някогашния Реформаторски блок, добави той.

"Основният въпрос, който ще слага, е в качество на какъв съм на съвета - ръководител на ПГ или не ", уточни Сидеров.

„ Имаше публична декларация на НФСБ, нямаше публична реакция на Вътрешна македонска революционна организация и на ГЕРБ. Влизам, с цел да запитам какво тъкмо върша, какъв съм и като какъв участвам “, разяснява той. „ Оставките на министри се подават пред премиера. Той ги приема или не. Аз оставки на министри не одобрявам и не се занимавам с тях “, уточни Волен Сидеров.

„ Какво тъкмо може да реши този съвет, новите кандидатури се оферират от премиера и се гласоподават в Народното събрание “, попита той.

„ Не виждам смисъл от съвета, в случай че не почистим въпроса - може ли един вицепремиер да каже, че министър председателят е деспот и разрушава държавността и нито един министър от целия състав да не стане и да каже, че не е правилно. Значи са съгласни - тогава всички 19 министри да си вървят, защото са измъчвани от тирания “, сподели още Сидеров.

Днес съдружният съвет сред ГЕРБ и „ Обединени патриоти” разисква подадените три министерски оставки след тежката злополука край Своге.

Припомняме, че на 31 август министърът на превоза Ивайло Московски, министърът на вътрешните работи Валентин Радев и министърът на районното развиване Николай Нанков подадоха своите оставки, откакто министър-председателят Бойко Борисов ги изиска. Тримата заявиха, че това е акт, с който поемат политическата отговорност.

Лидер на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов изрази неодобрение, че не е бил известен за оставките. Стана ясно, че неговата партия не поддържа промяна на тримата министри.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов счита, че министерските оставки са прибързани.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР