Има внесено предложение от Висшия съдебен съвет от директора на

...
Има внесено предложение от Висшия съдебен съвет от директора на
Коментари Харесай

Ясен Тодоров разкри: Нещо се случи! В рамките на ден Сарафов се превърна в човек, плашещ се от Гешев

„ Има импортирано предложение от Висшия правосъден съвет от шефа на Националното разследване да бъда освободен от длъжността зам.-директор на съображение, че съм имал медийни изяви, които не съвпадали с неговите визии “, сподели зам.-директорът на Националното разследване Ясен Тодоров в предаването „ Опорни хора “ във връзка желаната му оставка и добави.
„ Явно всяка една от тези медийни изяви ми коства нещо. Не е за първи път, само че мисля, че истината би трябвало да става ясно и не мога да схвана Съюзът на съдиите какви искания има към мен. Аз не съм направил нищо неправилно, нито някакво дисциплинарно нарушаване. Не желая да разясня организация, чийто някогашен ръководител пусна Джак Полфрийман и отново поради дребна рецензия към този акт ме даваха на инспектората на Висшия правосъден съвет. Живи и здрави да са, те имат друга ценностна система, друга от моята “, разяснява Ясен Тодоров.
Той изрично съобщи: „ Нека си вървят процедурите във Висшия правосъден съвет, не желая да се въвличам по никакъв метод в тях, тъй като на процедура и против мен има такава процедура. Не желая да разясня следствието за атентата, с цел да не бъда упрекнат отново в нещо, само че за жалост тези 20 дни от месец май са доста тъжни персонално за мен, тъй като за 30 години, в които съм се опитвал да строя някаква кариера, да работя за някаква институция за българската страна, на процедура тази институция се разпадна. Това е най-лошото, ударът по имиджа на прокуратурата и следствието, петното, което се хвърли върху работата на стотици хиляди прокурори и следователи, а множеството от тези хора са съзнателни и обективно и професионално си правят работата, в този момент се усещат унизени и е доста неудобно “.
По мотив изказването на Сарафов, че се опасява за живота си, Ясен Тодоров съобщи:
„ Г-н Сарафов е три години и половина заместител на господин Гешев. Г-н Гешев го предложи за втори мандат и господин Сарафов нямаше нищо срещу неговата идея. След номинацията му за шеф на Националното разследване той изложи неща, с които хвали работата на прокуратурата на неговото управление. И по какъв начин в границите на един ден от най-близкия човек до основния прокурор се трансформира в човек, плашещ се от него, аз не мога да схвана “, сподели зам-шефът на следствието. Той разяснява връзките на двамата висши магистрати по този начин:
„ В момента, в който господин Гешев сподели, че няма да си подаде оставката, нещо се случи, а то се случи предния понеделник, когато господин Сарафов сподели, че няма да носи отговорност за своите грехове и тези на господин Гешев “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР