Има възможност законът, който задължава партиите да връщат надвзетото, да

...
Има възможност законът, който задължава партиите да връщат надвзетото, да
Коментари Харесай

Противоречи ли на Конституцията връщането на надвзетите субсидии?

Има опция законът, който задължава партиите да връщат надвзетото, да бъде разгласен за противоконституционен. За това предизвестяват специалисти.

Пари би трябвало да връщат партиите, получавали дотация от май 2016 година до юни 2019 година, написа в новия закон. Причината за вероятно оборване - действието му със задна дата.
Консултациите за парите на партиите още веднъж не потеглиха Ключови депутати от ГЕРБ имат служебни задължения отвън страната
За това има действителни учредения, изяснява преподавателят по Конституционно право Наталия Киселова.

Според нея действителното деяние е на ръба на Конституцията и Конституционният съд няколко пъти се е произнасял по такива случаи. " Казано е, че би трябвало да има обществена функционалност. Каква е обществената функционалност при настояването да върнат надвзети добросъвестно дадени пари?! ", запита доцент Киселова.
Партиите - подготвени да върнат надвзетите дотации В Народно събрание трябваше да стартират съвещания за размера на парите
Политологът Даниел Смилов предвижда тежко решение за конституционните съдии, при положение на оборване на закона.

" Въпросът е дали този закон е противоконституционен или не.
Опасенията са, че този закон може да натовари непропорционално част от политическите партии и да ги сложи в неравностойно състояние по време на локалните избори ", счита политологът.

Според доцент Киселова, партиите нямат виновност за грешката със дотациите.

" Те не са отговорни. Отговорен тогава кой е? Министерство на финансите и Сметната палата ", означи тя.
39 партии дължат 14,5 млн. лева на държавния бюджет (ОБЗОР) Решение за понижаване на дотациите ще бъде взето до лятната почивка на Народното събрание
От министерството на този стадий, не дават отговор на въпроса премислян ли е разновидността законовата ремонти да бъде анулирана от Конституционния съд. Без отговор остава и питането защо ще бъдат изхарчени върнатите пари. Грубите сметки демонстрират, че с близо 14,5 милиона лв. може да се платят съвсем 70 000 минимални месечни пенсии.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР