Има възможност за спиране на процедурата за избор на нов

...
Има възможност за спиране на процедурата за избор на нов
Коментари Харесай

Процедурата за избор на нов главен прокурор може да бъде спряна

Има опция за прекъсване на процедурата за избор на нов основен прокурор. Това сподели членът на Висшия правосъден съвет Гергана Мутафова. Тя обаче посочи, че при значими държавни и публични ползи съветът би могъл и да не спре процедурата, а това е въпрос на полемика в края на тази седмица.

„ Съществува закономерен вид на член 54 от Административнопроцесуален кодекс в четвъртък процедурата да бъде спряна по отношение на допуснатото  разглеждане за оповестяване на противоконституционност на текстовете на Закон за съдебната власт. Това е законосъобразно предложение на административно-процесуалния кодекс. Отговорността е напълно на Висш съдебен съвет “, съобщи Мутафова.

„ Нека да си решат сътрудниците от правосъдната система, само че също по този начин да се съобразят и с динамичността в Народното събрание “, уточни още той

Според нея процедурата не може да се спре на съображение на декларацията на Народното събрание, в която няколко политически партии приканват Висш съдебен съвет да спре избора на основен прокурор до смяната на Конституцията. Гергана Мутафова добави, че осведомителна система на съдилищата работи допълнително от 150 съдилища. Има формирани повече от един милион каузи, като 68 на 100 от тях са цивилен, а подписаните актовете са близо 4 милиона.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР