Има вълна от отвличания на роднини на богати хора, които

...
Има вълна от отвличания на роднини на богати хора, които
Коментари Харесай

Бягай или баща ти ще стане предател: Обявен е лов за елитите в Русия

Има вълна от " отвличания " на родственици на богати хора, които имат достъп до значима и секретна информация. " Цариград " разбра какво стои зад всичко това.

В момента са известни четири случая, когато непознати стартират да се обаждат на родственици на ненадейно изчезнали хора и желаят откуп. А след това се оказва, че в действителност никой не е отвличал никого, само че посредством заплашване нещастните са били принудени да се укрият, с цел да изнудват по-късно околните си. Кой и за какво попадна в мрежата на нарушителите?

Майка на помощника на сенатор: във влаковете - от преследването

Първият случай, който стана обществено притежание, е през април. В медиите изтече информация, че 76-годишната майка на помощника на сенатора на Съвета на федерацията Андрей Шевченко Елена Силкина е била отвлечена. За връщането на Татяна Григориевна бандитите са поискали откуп от 2 милиона рубли.

Непознат, който се обадил на Елена на персоналния й мобилен номер, прецизирал, че има точна информация както за местоработата на дамата, по този начин и за банковите й сметки. Помощникът на член на Съвета на федерацията не могъл да се свърже с майка си: телефонът на пенсионерката бил отвън обсег. Тя също не била у дома.

Както е станало допустимо да се откри, този ден Татяна Григориевна е извикала такси, качила се и отишла на гара Ленинградска. Но няма билети - нито за железопътния превоз, нито за самолета - тя не е купувала.

И няколко дни по-късно, когато всички, които могло, били вдигнати на паника, се оказва, че тя се движи с електрически влакове и се реалокира от един трен в различен - съгласно инструкциите на нападателите. В последна сметка тя стига до Твер и се скрива в един от дребните хотели. Там тя живее, до момента в който не е локализирана по ориентировките.

И по този начин, старата жена в действителност не е била отвлечена: Татяна Григориевна е осведомена, че нашите специфични служби в действителност я избавят - от украинците, които желаят да я откраднат, с цел да могат по-късно да принудят щерка й, която е държавен чиновник да танцува по тяхна мелодия.

А от Елена по това време, до момента в който майка й се криеше от измислени врагове в хотел в Твер, парите се стичаха.

Съпругата на някогашен заместник-министър на защитата на Русия избавя брачна половинка си

На 10 май стана известно, че брачната половинка на някогашния пълководец на ВДВ и някогашен заместник-министър на защитата на Русия Александър Колмаков, който сега управлява ДОСААФ, е изчезнала.

Сутринта, както нормално, той се занимавал с работата си, тя отишла на работа, а вечерта генералът не я дочакал да се прибере. И съгласно него той не е забелязал нищо необичайно в нейното държание. Просто - внезапно! - и изчезнала.

Всичко се разкрива довечера. Непознат му се обажда и оповестява, че дамата е отвлечена. И той желае откуп от милион рубли, в противоположен случай... като цяло от слушалката заваляват жестоки закани.

Колмаков обаче не носи генералските пагони на вятъра: той не се поддава на провокациите на нарушителите и се свърза с способените органи по своите канали. И още веднъж политът указания към районните ръководства и постове за определяне местонахождението на дамата.

И я откриха, и то доста бързо. В региона на Москва - по наша информация, в апартамент чартърен.

Схемата е същата: „ Бягай, изчезвай, хвърли телефона си и не се опитвай да се обаждаш на никое място, другояче ще те разпознаят и ще навредиш на брачна половинка си “.

Синът на създателя на мрежа от медицински лаборатории: фамилията е в заплаха

Горе-долу в деня, в който изчезна брачната половинка на някогашния пълководец на ВДВ, се появи новината, че синът на създателя и началник на мрежата от медицински лаборатории Гемотест Рудем Газиев, 21-годишният Аким, е бил похитен.

В началото на май индивидът отива на отмора в Санкт Петербург, връща се в столицата на Деня на успеха, само че не се прибира да пренощува вкъщи. Бизнесменът за всеки случай звъни в университета, в който учи синът му, дали върви на уроци и му споделят, че да, посещава занятията.

А на 11 май незнаен се обадил на мъжа и изискал милион $ за живота на сина му, който съгласно събеседника на Газиев-старши е бил похитен.

В резултат на това момчето беше открито седмица по-късно - в апартамент чартърен в град Гороховец, в края на Владимирска област, на 400 километра от административния център и съвсем на границата с провинция Нижни Новгород.

Аким, учуден от появяването на оперативните служащи споделя, че никой не го е отвлякъл, а самият той отишъл накъдето му погледнат очите.

" Установено е, че нападателите благодарение на психически техники са формирали доверие в младежа, употребявайки информация за фамилията му ", споделиха обаче в Министерство на вътрешните работи на Русия, като прецизираха, че по напътствие на нарушителите, които се показали за чиновници на спецслужбите, младежът оставил персоналния си автомобил в Пушкин, изхвърлил е мобилните си телефони и отишъл с такси до Владимирска област.

" Убедили са го да вземе няколко огромни заема и да преведа средствата по посочените от тях сметки. Тогава, изнудвани от заплахата, която сякаш заплашва него и околните му, го принуждават да напусне столицата ", прибавят те.

И през цялото това време, живеейки в апартамент чартърен, той има вяра, че избавя фамилията си.

Майката на лекаря реаниматор: Абсолютно невероятно е да се свържете!

В мрежите на измамниците обаче попадат освен столични " ВИП персони ", само че и хора, по този начин да се каже, имат достъп до виновна работа.

И по този начин, в средата на май, както стана известно на Цариград, реаниматор се свързва с правоприлагащите органи на региона на Нижни Новгород, заявявайки, че незнайни хора са отвлекли старата му майка и са поискали пари за нейното връщане.

Още повече, че преди случая пенсионерката изтеглила от сметката си почти същата сума в банката - спестяванията, които е събирала цялостен живот, след което напуснала дома си.

А изнудвачите почнали да звънят на сина й, че майка му е при тях, единствено че тя е отведена в различен град и дали ще оживее зависи от него. Ако желаете да върнете майка си, споделили му, - платете милион (о, злодеите обичат тези красиви числа).

Жената е оповестена за търсене, разпратени са ориентири до всички градове и села и четири дни по-късно издирването се увенчава с триумф. Тя е открита жива и невредима в апартамент чартърен в предградията.

Използвана е схемата, както стана известно по-късно, същата като с майката на помощника на сенатора.

Пенсионерката е била с промит мозък, като увери, че украинските специфични служби желаят да я отвлекат, с цел да окажат напън върху сина й, който желаят да въвлекат в осъществяването на терористичния акт. И тя имала късмет да го избави, като се скрие на несъмнено място. Категорично й е неразрешено да контактува, до момента в който не бъдат хванати зложелателите.

Изборът на жертвите не е инцидентен.

В съвсем всички известни през днешния ден случаи се появяват хора, които по един или различен метод са свързани със секретна или извънредно значима информация. Преценете сами.

Елена Силкина, чиято майка беше първата отвлечена, да вземем за пример, не е просто елементарен асистент на сенатор в един от районите на Русия (в случая Законодателното заседание на Оренбургска област).

Нейният началник Андрей Шевченко е ръководител на комисията по федерално устройство, районна политика, локално самоуправление и северните въпроси към Съвета на федерацията. С други думи, видна фигура в политиката и вземането на решения.

Генерал Александър Колмаков, както се досещате, макар че е пенсиониран, евентуално е запазил връзките си в предходните си служби и има контакти с достъп до държавна загадка. Да, и актуалната му работа - управлението на ДОСААФ - също допуска притежаването на информация от огромно значение за врага.

Основателят и началник на Гемотест Рудем Газиев е човек, който дава отговор не просто за мрежа от медицински лаборатории, които правят проучвания, а началник на компания, която събира голям масив от персонални данни за пациентите.

1700 лабораторни отдела и над 11 милиона клиенти годишно, измежду които, несъмнено, има изцяло разнообразни хора, в това число такива, които съставляват интерес като " източник " за вражеските разследващи служби:

" Манипулирането на човек, познавайки, да речем, неговите лични " рани ", за които външните лица не би трябвало да знаят, или диагнозата на родственици и така нататък, несъмнено, е доста по-лесно ", изяснява някогашният офицер РУБОП Александър Григориев.

Помните ли абсурда, който избухна преди година, когато стана известно за приключването на данни за 30 милиона клиенти от същия Гемотест?

Дори лекарят от Нижни Новгород, чието име не назоваваме, също евентуално може да бъде употребен като " оръжие ", в случай че се наложи.

" Очевидно нападателите са били наясно, че роднините, определени от тях за цели на " окабеляване ", осъзнават значимостта на околните си. И признават, че при сходно развиване на обстановката (вземане на заложници на майка, брачна половинка, син) ще бъдат подготвени да се съгласят с техните условия ", споделя психологът Оксана Малишева.

" Днес обществото живее в извънреден стрес, в непрекъснато напрежение. И явно хората не изключват най-негативните сюжети ", прибавя тя.

" Да предположим, че майката на помощника на сенатора, имам вяра, чудесно схваща равнището на своята отговорност и може да си показа по какъв начин ще свърши всичко, в случай че тя в действителност бъде отвлечена и стартират да оказват напън върху щерка й ", продължава Малишева.

Как нарушителите получават поверителна информация?

В момента, съгласно Цариград, следствието на случаите на " отвличания " ще бъде обединено и поверено на обособен следствен екип.

Според наш източник се преглеждат две версии. Първо, с огромна степен на възможност приказваме за пълноценна проведена незаконна група с оперативни благоприятни условия и поверителна информация, която разрешава на нарушителите да развиват бъдещите си жертви.

Второ, допустимо е да има по този начин наречената „ украинска диря “ – като част от огромна осведомителна война, ориентирана към основаване на суматоха освен измежду популацията като цяло (поради офанзиви на БЛА и терористични атаки), само че и точково - в най-високите среди.

Бившият действен чиновник на РУБОП Александър Григориев отбелязва, че нападателите, които и да са били - елементарни измамници или реализатори на задания на вражеските специфични служби - са работили много умело.

" На първо място, би трябвало да разберете, че изборът на цели не е инцидентен, а характерен. Тоест те в началото са разбрали от кого се нуждаят и преди този момент събраха цялата нужна информация ", споделя той.

" Разбрали са адресите на местоживеене, кръга от контакти и родственици, техните телефонни номера и даже положението на банковите сметки. Не можете да го извършите за ден-два. А човек, който няма подобаващите умения, надали ще може да обмисли детайлностите на комбинацията. Естествено е работила група - най-малко трима души ", споделя специалистът.

Според него нарушителите са имали авансово лист с тези, които ще преследват. И са съумели да получат цялата нужна информация.

Как? Наистина, да вземем за пример, в общественото пространство няма да може да се откри информация за роднините на някогашния, само че въпреки всичко целия заместник-министър на защитата: той принадлежи към категорията на специфичните субекти.

" Цариград неотдавна описа за един от разновидностите: посредством униформени къртици от чиновниците на реда, които продават данни за сътрудници от Министерство на вътрешните работи, прокурори, съдии и други, досиетата изтичат в Главното разследващо ръководство и СБУ. "

Какво от това?

Наши източници и специалисти считат, че сходни случаи може да са доста повече. Просто не всеки се осмелява да отиде в полицията с изказване за изгубването на родственици в такива обстановки, страхувайки се от осъществяване на закани. И заплащат пари.

Следователно в този момент следствието ще би трябвало да разпознава други евентуални жертви и по-късно да разбере кой го е направил и за какво: дали е тривиално, с цел да се вършат пари с машинация, или в действителност има опити да се преследват елитите за изменничество?

В същото време нашите събеседници считат, че сходни случаи ще продължат - може би не по същия калус, само че в някои разновидности, само че надали ще приключат в близко бъдеще.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР