Има условия за натрупване на замърсители в атмосферата, особено в

...
Има условия за натрупване на замърсители в атмосферата, особено в
Коментари Харесай

Застудява след средата на месеца

Има условия за струпване на замърсители в атмосферата, изключително в по-големите градове 

До сряда времето ще следва ритъма на познатата ни късна есен. В ранните часове ще се стелят мъгли в равнинната част на страната или ниска облачност, от която е допустимо да преръмява леко. В часовете следобяд видимостта ще се усъвършенства с наклонност слънцето да се демонстрира. Около Черноморието тези процеси ще са по-продължителни, до момента в който на запад слънчевите часове ще са повече. Тихо време с температури заран от 2 до 7 градуса и следобяд – сред 10 и 15 - 16 градуса.

Липсата на вятър и мъглите са предпоставки за струпване на повече замърсители в ниските пластове на атмосферата. В градските региони и изключително в затворените котловини е допустимо концентрацията на прахуляк да надвиши естествените индикатори, съгласно информация от прогнозата за времето на.

В сряда след повдигането на мъглата обаче, по-късно следобяд ще се заоблачи с вероятни нищожни валежи, най-вече в северната половина на страната. В четвъртък есенни превалявания ще има на повече места. В петък и събота ще се задържи облачно. От неделя, вследствие на средиземноморски циклон, ще последват нови повсеместни превалявания. Дневните температури ще се покачат към средата на седмицата, като в обичайно по-топлите места у нас термометрите ще доближат 18 - 19 градуса. С приближаването на уикенда ще захладнее още веднъж.

След 20 ноември ще остане по-студено. Сутрин термометрите ще се движат от 2 до 7 градуса, а денем – сред 5 и 10 градуса. Около средата на седмицата ще е най-студено с температури заран към и малко под нулата. Валежи ще има в дните 21-23 ноември, когато по планините ще падне сняг. След това облаците ще правят отстъпка за малко, а към 26 ноември още веднъж ще се оформи есенна валежна конюнктура.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР