Има твърде много хора, които нямат никакво доверие в това

...
Има твърде много хора, които нямат никакво доверие в това
Коментари Харесай

Цветозар Томов: Умножете броя на протестиращите по 5, за да преброите недоволните от властта

 Има прекалено много хора, които нямат никакво доверие в това държавно управление и това е проблем, съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия социологът Цветозар Томов.

Предвид обстоятелството, че хората не вървят всеки ден на митинг, евентуално би трябвало да умножим броя на протестиращите по 4 или 5, с цел да разберем какъв е броят на действително недоволнието от ръководството, изясни той. Когато едно държавно управление изкарва хората на улицата, това е явен симптом за последна сериозна спешна загуба на доверие в него. Няма по какъв начин да съпоставяме с хората, които биха го подкрепили на избори, тъй като е все едно да съпоставяме гласуващи с негласуващи. Ако държавното управление можеше да провокира контра резултат, щеше да го провокира на улицата, т.е. неговите последователи биха излезли да го поддържат, изясни той.

Ако някой се колебае дали митингите в триъгълника на властта са спонтанни или не, би трябвало да излезе една вечер по улиците на София и да види какви хора са на открито и за какво са там. Според него това, което се вижда, е спонтанният митинг на доста хора против държавното управление, запален от няколко дейности, най-важните от които бяха акцията в Росенец и нахлуването на Прокуратурата в Президентството. "

Това оголи събитието, че силовите структури в страната се подчиняват на частни ползи и провокира доста мощно възмущение ", добави социологът.

Той акцентира, че на този стадий никоя политическа мощ не ръководи митинга. Темата за предварителни избори е обвързвана с това дали хората ще се успокоят и приберат по домовете си. Не бива да забравяме и че сме в утежняваща се зараза.

По думите му има задоволително учредения да се желае не повече от 50 индивида да се събират на улицата, а това няма по какъв начин да стане и държавното управление не може да го направи. В момента ни би трябвало държавно управление, в което да има нужният хигиеничен най-малко доверие сна хората, с цел да се успокои ситуацията.

При благосклонност от страна на политиците и институциите в България, предварителни избори могат да се проведат през октомври, когато епидемиологичната конюнктура към момента няма да се е влошила извънредно, означи Томов.

" Ако държавното управление счита, че за страната е по-добре то да ръководи, с това поема доста тежката отговорност да не допусне доста тежка здравна и икономическа рецесия през лятото, есента и зимата ", сподели той и добави, че на власт би трябвало да бъде този, който може да успокои хората и да ги прибере по домовете им, тъй че да не заплашва здравето и оцеляването им.

" Едни избори ще дадат легитимност на идващото държавно управление. То може да е отново на ГЕРБ, само че хората няма да излязат против него, тъй като преди малко са дали своят вот ".

При предварителни избори през октомври няма по какъв начин да има машинно гласоподаване, призна Томов, като добави, че този въпрос можеше да бъде решен доста преди коронакризата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР