Има три възможни сценария при сегашната ситуация. Всичко по темата: Руската инвазия

...
Има три възможни сценария при сегашната ситуация.
Всичко по темата:
Руската инвазия
Коментари Харесай

Какви са сценариите за войната в Украйна?

„ Има три вероятни сюжета при сегашната обстановка.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8720
Първият и най-вероятен е Русия да загуби войната. И това е с висока степен на възможност. Това ще стартира един развой, който ще усили натиска върху Русия. Вторият, най-опасен сюжет, е Русия да загуби войната, само че преди този момент да реализира нуклеарна ескалация. От обезсърчение да посегне към нуклеарното оръжие в Украйна. Това значи преден конфликт сред НАТО и Русия. При спор с НАТО и нуклеарна ескалация, няма по какъв начин да не бъде ударена съветска територия. Третият сюжет, който е минимум евентуален, е промяна на режима. Това обаче е най-трудният вид ”.

Това обясни  пред Нова телевизия специалистът по интернационална сигурност проф. Румен Кънчев по отношение на войната в Украйна.

Според някогашния зам.-министър на защитата Атанас Запрянов ще се развие първият сюжет, споделен от проф. Кънчев. „ В момента Русия, откакто извърши готовност, продължава да основава стратегически запаси, да се пробва да вземе самодейността. Украйна пое самодейността, като освободи Херсон и Харков. В момента се води позиционна борба в региона на Донецк, с десетки офанзиви. Руснаците ще продължат да подвеждат сили, с цел да възвръщат качествата си на фронта. Ако съумеят да вземат самодейността, тогава ще диктуват изискванията на договарянията. От друга страна, Западът би трябвало да продължи да подкрепя Украйна, само че доста по-решително. Това ще ѝ помогне да придобие софтуерно предимство на бойното поле и да води преговори от по-силна позиция ”, посочи той.

„ Възможностите на Запада десетки пъти превъзхождат икономическата опция на Русия. Ако се води такава изтощителна икономическа война, Западът има предимство, несъмнено. Вече има забавна информация, обвързвана с това, че персоналните спестявания и пари на жителите се обръщат във военновременни облигации. Това, в случай че е правилно, значи, че към този момент се вършат старания в Русия да бъде пренастроена стопанската система на военновременна ”, сподели журналистът Асен Генов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР