Има три важни решения по отношение на Украйна - беше

...
Има три важни решения по отношение на Украйна - беше
Коментари Харесай

Николай Денков: Украйна спешно се нуждае от военна подкрепа

„ Има три значими решения във връзка с Украйна - беше основан т. нар съвет Украйна - НАТО, който слага президента на Украйна на масата дружно с всички държавни ръководители “, това съобщи министър-председателят Николай Денков във Вилнюс след срещата на върха.

„ Оттук нататък при разискване на политически въпроси и на въпроси, свързани с Украйна ръководителят на страната е пълноправен на останалите когато се разискват такива общи въпроси “, добави Денков.

„ Второто значимо решение е, че се отстрани т. нар проект за подготовка на Украйна, защото те са минали доста от стъпките и се счита, че това е непотребна процедура за тях, което опростява метода на приемане “, съобщи министър председателят.

Той заяви, че вместо в два стадия, остава единствено в един стадий за приемане. " Третото решение е, че имаше решителна много сериозна помощ за Украйна - както икономическа, по този начин и военна, която беше декларирана като помощ за идващия интервал ", акцентира Денков.

В момента тече показване на декларация от групата Г-7, която дава опция за основа за общ рамков метод, в който на база на двустранни контракти всяка от страните може да си сътрудничи с Украйна.

„ Абсолютно единомислещо Украйна има цялостна поддръжка от държавите-членки на съюза “, добави министър председателят.

„ Имаше забавна полемика сутринта - както знаете участваха ръководителите на Испания, Нова Зеландия, Япония, Южна Кореа. Беше очебийно, че този вид закани, които се осъществят в Европа, в действителност са световни закани и по тази причина би трябвало да се приготви Северноатлантическия океан за вероятни проблеми “, сподели Денков.

Премиерът добави, че Украйна незабавно се нуждае от военна поддръжка, с цел да може да продължи да освобождава страната, която по думите му, е нападната от нейния комшия. Той акцентира, че е значима и политическата вероятност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР