Има толкова много причини да обичате колоезденето. Можете да го

...
Има толкова много причини да обичате колоезденето. Можете да го
Коментари Харесай

Достатъчни ли са 30 минути на ден на велоергометъра, за да свалите излишните килограми?

Има толкоз доста аргументи да обичате колоезденето. Можете да го вършиме на закрито или навън, вкъщи или във фитнеса. Освен това е с ниско натоварване, което щади ставите и, несъмнено, гори калории! Но в случай че сте човек, който употребява колоезденето като съществена подготовка, или обмисляте да го добавите към програмата си, евентуално се чудите дали колоезденето в действителност може да докара до по-добро изцяло здраве и събаряне на непотребни килограми.

Достатъчни ли са 30 минути дневно на велоергометъра, с цел да свалите непотребните килограми?

Възможно е да отслабнете от каране на колело по 30 минути дневно. Тридесет минути колоездене изгарят приблизително 200 калории, макар че този брой зависи от няколко фактора, в това число тежестта ви, интензивността на вашата подготовка и съпротивлението.

Ако желаете да изгорите оптималния брой калории, който можете за тези 30 минути, има няколко метода да извършите това:

Увеличете съпротивата: Най-лесният метод несъмнено е да се усили съпротивлението. Велоергометрите имат опцията за увеличение на съпротивлението. По-ефикасно е да увеличите него и да намалите темпото, в случай че желаете да изгорите повече калории. Колкото по-трудно ви е да въртите педалите, толкоз повече резултат ще има тренировката ви.

Тренирайте на къси шпации с висока активност: Когато тялото ви става по-силно, вие сте в положение да увеличите интензивността. Правете къси шпации на въртене, само че с по-голям интензитет. 

Защо би трябвало да комбинирате кардиото със силова подготовка?

Въпреки че загубата на тегло е допустима, до момента в който карате колело по 30 минути дневно, значимо е и включването на силови тренировки и осъществяването на други промени в метода на живот, с цел да постигнете задачите си. 

Комбинирането на кардио тренировки и силови извършения е ключът към триумфа. Но би трябвало да се добави и вярно хранене. Все отново, в последна сметка, най-важно е съотношението сред признатите и изразходените калории. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР