Има такъв народ“ ще подпише коалиционното споразумение, обяви , зам.-председател

...
Има такъв народ“ ще подпише коалиционното споразумение, обяви , зам.-председател
Коментари Харесай

Ива Митева: ИТН подписва коалиционното споразумение, имаме съгласие за всичко

„ ИТН “ ще подпише съдружното съглашение, разгласи, зам.-председател на Народно събрание. Целта на срещата сред четирите обединения, договарящи за сформиране на държавно управление, преди днешното пленарно съвещание, е била да се синхронизират позициите и да се завърши:

„ Всяка една страна трябваше деликатно да преразгледа съглашението. В края на краищата всеки си поставя подписа, всеки желае да бъде спокоен, всеки желае нещата да вървят обикновено. И да има стремежи от всички разговор. Заради това беше тази среща. Тя в действителност мина доста градивно. Успяхме да реализираме единодушие за всичко, тъй че няма никакви проблеми “.

Все още не е ясно дали то ще бъде подписано общо или всяка групировка ще постави подписи под двустранно съглашение с „ Продължаваме промяната “.

В него няма да има имена на министри, посочи Митева и добави, че не знае какви са предложенията на партията, чийто народен представител е:

„ О, аз не знам кои са имената, вие от кое място знаете имената. Аз не съм чувала никакви имена, тъй че не мога да ви кажа кои ще са. Ами това, че изтичат, приказва се… “.

Припомняме, че по-рано през днешния ден по текстове от съдружното съглашение. Затова през днешния ден в Народното събрание имаше нещо като председателски съвет. Митева съобщи сутринта, че несъгласната партия не е Има Такъв Народ.

След съвещанието и от другите три партии увериха, че нямат фундаментални разлики.

Корнелия Нинова, ръководител в оставка на Българска социалистическа партия,:
Уверения, само че не от всички: Процесът с съдружното съглашение ще завърши на 10 декември
Дата за сключване на съдружно съглашение не сме уточнявали. Всяко съглашение ще бъде поотделно с " Продължаваме промяната ". Не м...

" Постигнахме единодушие за съдружното съглашение. Утре следва решението на Народно събрание на Българска социалистическа партия

Още първоначално казахме, че откакто приключат диалозите на специалистите ще има лидерска среща сред четирите обединения. Днес тя се състоя и сме изчистили всичко в законодателната стратегия. Имахме забележки по нея в обществената сфера, само че в този момент всичко е решено и бюджетирано за идната година ".

 

 

 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР