Има такъв народ са отворени за разговори за съставяне на

...
Има такъв народ са отворени за разговори за съставяне на
Коментари Харесай

ИТН са готови да преговарят за правителство -

" ИТН " са отворени за диалози за сформиране на държавно управление. Ако бъдат поканени, ще седнат на масата на договарянията - разгласи Ива Митева през днешния ден.

" Омръзна ни да чуваме думата " разговор " единствено на приказки. Вие чувате " морал " и " корупция " единствено на думи. Не желая и не мога да приема тези празни думи хвърлени в пространството, с цел да се харесаме на народа. Ние желаеме да сме честни, стоим с лицата си и споделяме, че ще идем на диалози за кабинет. Знаят изискванията ни, в случай че ги одобряват - продължаваме ", разгласи тя.

Има Такъв Народ - които изтеглиха министрите си и по този начин сложиха началото на края на кабинета - в този момент чакат не телефонни позвънявания от премиера в оставка Кирил Петков до обособени депутати, а публична покана.

" Кирил Петков да ни прати публична покана, а не да звъни на обособени депутати да вървят при него. Никой тук, който стои пред вас, не е труженичка от някоя автомагистрала, която някой да си придърпва встрани. Това повече няма да бъде толерирано ", съобщи в коридорите на Народното събрание зам.-председателят на " ИТН " Тошко Йорданов. По думите му министър-председателят в оставка настоятелно е търсел депутати от групата на Има Такъв Народ нощес преди съдружния съвет. Вчера някогашният ръководител на Народно събрание Ива Митева е разговаряла с Петков и той е заречен диалогът им да остане посред им. След това на съдружния съвет Петков изненадващо е оповестил, че Митева ще предложи група хора от Има Такъв Народ, които да беседват с него.

По този мотив тя съобщи:

" Това са низки пристрастености - по този начин не се прави. Един министър председател в естествена демократична република не работи по този начин. Ясно му споделих, че ще беседваме с него, когато насочат публична покана. Разговори като самостоятелни народни представители не може да има, тъй като ние не сме такива ", сподели Митева. 

Условието на Има Такъв Народ е Кирил Петков и вицепремиерът в оставка Асен Василев да не бъдат част от вероятно ново държавно управление, гласувано с поддръжката на настоящия състав на Народното събрание. Митева сподели още, че от Има Такъв Народ минимум от всичко желаят да имат предварителни избори и ще създадат всичко допустимо да не се стига до това.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР