Има такъв народ не успя да събере нужния брой подписи

...
Има такъв народ не успя да събере нужния брой подписи
Коментари Харесай

Няма да има референдум за президентска република

Има подобен народ не съумя да събере нужния брой подписи за провеждането на референдум за привикване на Велико Народно Събрание и промяна на държавното устройство от парламентарна към президентска република. Това заяви водачът на партията Слави Трифонов с пост във фейсбук.

Той уточни, че събраните подписи от страната и чужбина са 145 193. Трифонов разясни, че те не са задоволителни, защото настоящото законодателство изисква най-малко 400 000 годна подписа за провеждането на референдум.

Ако бяхме релативно естествена страна, примерно - Швейцария, тези подписи щяха да са задоволителни за инициирането на референдуми. Но ние не сме и по тази причина " ИТН " ще работи настойчиво за смяна в закона за референдумите. Защото съгласно нас директната народна власт е същинският израз и форма на народна власт, уточни водачът на Има Такъв Народ.

Според Трифонов зачви, че настоящето държавно устройство не работи добре и е належащо да има опция. По думите му, в случай че в този момент още веднъж не се сформира държавно управление, гласоподавателите още веднъж ще издигнат тематиката за президентска република.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР