Има такъв народ (ИТН) не е напуснала правителството заради пари.

...
Има такъв народ (ИТН) не е напуснала правителството заради пари.
Коментари Харесай

Николай Василев размаза бюджета, каза защо Слави напуска коалицията

" ИТН " (ИТН) не е напуснала държавното управление поради пари. През последните 24 часа приказвах с много сътрудници и другари, които от цялата тирада на Слави не са запомнили това, което той сподели бюджета, дълга, недостига, а това, което не се споделя е, че Има Такъв Народ е напуснала поради пари. Това заяви пред Българска национална телевизия някогашният вицепремиер и министър на стопанската система в държавното управление на Национална движение „Симеон Втори", и претендент за министър председател на Има Такъв Народ Николай Василев.

Проблемът съгласно мен е химически и то през цялото време. Коалицията можеше да се разпадне по-рано, само че това стана в този момент, заключи Василев.

В своята тирада Слави Трифонов зае позицията, която аз от година пазя. Тоест втората причина, заради която той сподели, че напуща обединението, е, че тя отиде прекомерно надалеч в своя ляв популизъм, изясни някогашният министър.

Според него актуализациите на бюджета и великодушните разходи не водят страната в вярната икономическа посока. Най-лесното е страна да взема задължения и да ги харчи за каквото й падне, а след това бъдещи ръководещи да се оправят, разяснява Василев по отношение на заложения в актуализацията на бюджета 10 милиарда дълг.

Смятам, че съвсем няма значение дали актуализацията ще мине или не. В ограниченията няма нищо антиинфлационно, счита Василев.

Според него, се приказва на ангро без да се вършат никакви планове и разбори. Сигурен съм, че парите за нарастване на пенсиите идват единствено от заеми и от Плана за възобновяване. Тоест получаваме пари за ремонт на покрива и ги харчим за ваучър довечера, изясни Василев.

Несъгласието с популистката, разхитителна бюджетна политика на страната е една от главните аргументи Слави да напусне обединението. Оказа се, че Слави е един от най-големите десни реформатори в страната, добави Василев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР