Има своеобразна епидемия, едновременно с глобалната пандемия. Парадоксът на упражненията

...
Има своеобразна епидемия, едновременно с глобалната пандемия. Парадоксът на упражненията
Коментари Харесай

Отлагането на упражнения стресира психиката ни - как да го избегнем

Има самобитна зараза, по едно и също време с световната пандемия. Парадоксът на упражненията при напрежението е подсилен от изследване от април 2021 година, оповестено от рецензираното научно списание PLOS One с отворен достъп, което открива, че психологичното здраве е „ по едно и също време мотиватор и преграда пред физическата интензивност по време на пандемията на COVID-19 “.
Това изследване преглежда 1600 души, с цел да разбере „ по какъв начин и за какво психологичното здраве, физическата интензивност и заседналото държание са се трансформирали по време на пандемията “. Това, което бива намерено, евентуално не беше толкоз изненадващо: „ Въпреки че упражненията идват с обещанието за понижаване на тревогата, доста от респондентите се усещаха прекомерно обезпокоени да спортуват. По същия метод, макар че упражненията понижават депресията, интервюираните, които са били по-депресирани, са били по-малко стимулирани да се задействат, а неналичието на мотивация е признак на меланхолия “, сподели доктор Дженифър Хайс, водещ създател на проучването и член на факултета в катедрата по кинезиология в Университета Макмастър. Повишаването на равнищата на стрес и повишаването на признаците на тревога и меланхолия е обвързвано с понижаване на минутите на извършения. В нечовечен, циничен цикъл това понижение на физическата интензивност утежни напрежението и признаците на психологичното здраве, запазвайки доста от нас да се усещат... добре, в капан.
 Сигналите, които ви изпраща тялото, че прекалявате с тренировките Сигналите, които ви изпраща тялото, че прекалявате с тренировките
Факт е, че нито една стратегия за образование не регистрира външните натоварвания, като задължения на работното място, поправки на къщи или път...
Преструктурирайте упражняващия си нрав, с цел да намалите напрежението и безпокойството
Има няколко метода, по които можете да се опитате да се изкопаете от дупката и въпреки да не е елементарно, сигурно ще си заслужава (от редица гледни точки). Самото изследване предлага няколко благоприятни условия, в това число: Напомняйки си, че някакво упражнение е по-добро от нищо (ако всичко, което имате, е пет минути, използвайте го!)
Намаляване на интензивността (опитайте да се разноските вместо нормалния си лагер за зареждане)
Движете се малко всеки ден - танцувайте с хубава музика
Застанете и се движете сред продължителните интервали на седене или легнало състояние
 Тези 4 неща се случат, в случай че вършиме по 100 клека дневно (ВИДЕО) Тези 4 неща се случат, в случай че вършиме по 100 клека дневно (ВИДЕО)
Клековете са едни от най-популярните извършения, които можете да вършиме в домашни условия и в залата. Лесни и ефикасни, те натъртват н...
Време за придвижване на книги, както преди, с цел да резервирате време в студио; блокирайте го във вашия календар
В допълнение към резултатите от изследването, съоснователят на Lift Studio LDN и сертифицираният персонален треньор Дани Табор има свои лични мъдрости. Самата Табор е работила през персонални битки и прочувствени компликации. Тя стартира с преструктуриране и смяна на мисленето. „ Смятаме, че прибавянето на извършения ще ни изчерпи силата и ще сътвори по-стресиращ, ангажиран разум “, споделя Табор. „ В реалност за мен колкото повече приоритизирам упражненията - даже в случай че са единствено 15 минути дневно, толкоз повече се усещам жив, по-малко под напрежение. Създава чувство за пространство в главата ми и бръмчене в тялото ми. "
Вместо да мислите за тренировката си за изтощаваща или изтощителна, помислете за нея като за физическа чаша кафе. Усилвател на сила! „ Никога не скърбя за подготовка, тъй като тя постоянно ме кара да се усещам жива, реализирана... още по-спокойна “, споделя тя.
Помислете за вашата активност. Tabor също предлага преструктуриране, когато става въпрос за интензивността на вашата подготовка. „ Трябва да помним: ходенето е упражнение. Не е наложително да е CrossFit “, споделя тя. Тренировките с висока активност могат да се усещат смущаващи, даже стресиращи, изяснява тя. „ Спомняйки си, че упражненията не са [само] изгаряне на калории и чувство за болежка. “ Тя предлага да изберете жанр на упражнение, който ще отстрани напрежението ви, даже в случай че това е просто разходка в парка или някаква нежна йога за няколко минути.
Източник:

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР