Има стигма върху къщите за гости и хората си задават

...
Има стигма върху къщите за гости и хората си задават
Коментари Харесай

Любомир Попйорданов: Има стигма върху къщите за гости

Има стигма върху къщите за посетители и хората си задават въпроса всички къщи за посетители ли са " някакъв тип извършители " и " мерзавци ", сподели в изявление за БНР Любомир Попйорданов, консултант на премиера по туризма.

Попйорданов се занимава с различен туризъм и е основател на понятието " къщи за посетители " в Закона за туризма. Той напомни, че по това време те са били основани като дребни предприятия за пробуждане на предприемачеството, без да се има поради еврофинансиране.

Идеята е настояща, само че поради европейското финансиране провокира нездравословен интерес, означи Любомир Попйорданов в предаването " Преди всички ".

Работещите къщи за посетители в България са доста, съобщи той. По думите му има доста такива къщи, които не получават еврофинансиране, само че стоят стабилно на пазара, за разлика от хотели по Черноморието.

" Но петното стои, това леке е върху всички къщи за посетители. "

От общо 748 финансирани с европари къщи за посетители в интервала 2007-2013 година, на 281 са издадени актове, като единствено 62 от тези актове не са обжалвани, разясни Любомир Попйорданов. Той посочи, че това е станало с правила с ретроактивно деяние - обратно във времето.

В договорите обаче не е имало написани никакви наказания, уточни Попйорданов.

" Това е направено може би неслучайно. "

По думите му месец преди да изтече мониторинговият период са били " измислени нарушавания ", измежду които неспазване на бизнес проект и неразкриване на работни места.

Заетостта на хотелите по морето е под 30% при наливане на доста пари от страната в инфраструктура, а при къщите за посетители приказваме за села на края на картата на България, в които бизнесмени са създали сериозен рисков ход, а по-късно са глобени за нещо, за което не са били предизвестени, разясни тезата си Попйорданов.

" Какви нови работни места в тези села, където няма хора, където процесът на овакантяване продължава? (...) Парите са дадени не с цел да има бизнес проект, а да се осъществя тази инвестиция, активите да ги има и така нататък "

" Прокуратурата е проспала целия интервал, тъй като е имало сигнали и към прокуратурата и нищо не е правено. Тя е била един чадър ", разяснява Любомир Попйорданов.

" Аз съм " за " да се връщат пари, в случай че е заслужено. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР