Има смисъл да предоставим оръжие на Украйна. Това заяви в

...
Има смисъл да предоставим оръжие на Украйна. Това заяви в
Коментари Харесай

Ген. Запрянов категоричен: Ако дадем оръжие на Украйна, няма да станем пряк участник във войната - Топ новини

Има смисъл да предоставим оръжие на Украйна. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по БТВ някогашният зам.-министър на защитата и военачалник от запаса Атанас Запрянов.  

„ Тезата, че в случай че предоставим оръжие на Украйна, ще се замесим във войната не дава отговор на истината. Всички интернационалните резолюции, документи и спогодби са безапелационни, че даването на помощ на жертва не значи интервенция в спора. Украйна беше нападната и в този момент търпи удари по инфраструктурните обекти. Тя няма по какъв начин да ремонтира и създава сама оръжие. Организация на обединените нации също разгласи, че от Украйна се лишават нелегално територии и тя е в правото си да се пази, което значи, че България може да даде оръжие на Киев. Никой не може да каже по кое време ще свърши тази война, само че колкото повече продължава тя, толкоз повече се оскъпява, има жертви и кръвопролития. За да се стигне до спокойно решение, всички би трябвало да седнат на масата за договаряния и да вземат няй-правилните решения “, добави той. 

„ Решението за военна помощ ще е на Народното събрание и държавното управление ще би трябвало да извърши това решение. Президентът не може да се опълчи на едно такова решение, тъй като ние сме парламентарна република. Категорично декларирам, че даването на оръжие за Украйна не прави България директен участник в този боен спор, както не са намесени Полша, Франция, Словакия, Германия “, даде образец ген. Запрянов. 
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР