Има скрита причина, довела до освобождаването на директора на Булгаргаз

...
Има скрита причина, довела до освобождаването на директора на Булгаргаз
Коментари Харесай

Христо Казанджиев: Махането на шефа на Булгаргаз- лош PR и популизъм

" Има скрита причина, довела до освобождението на шефа на " Булгаргаз " Николай Павлов. Всичко това ми припомня на неприятен PR и популизъм, стремят се да отговорят на упованията на обществото за санкции. Министър-председателят прави крайни и непремерени изявления. Очаквам да прочета отчета на проучващите " Булгаргаз ".

Това съобщи енергийният специалист Христо Казанджиев в " Офанзива " по Нова телевизия.

По думите му проблем е фактът, че потребителите декларират прекомерно огромни количества, а използват по-малки. " Не е механически допустимо да се достави цялото количество природен газ от Азербайджан, посредством суапова договорка можем да получим единствено количеството, с което е склонен " Газекспорт ". Диверсификацията на доставчиците ще бъде решение на " Газпром ", а не на " Булгаргаз ", изясни той.

Според него е изцяло допустимо " Булгаргаз " да прави реекспорт към Румъния при остатъци природен газ. Или да бъде възложен за търговия в България.

" Втрещи ме, че се приказва, че междусистемната връзка със Сърбия ще бъде въведена в употреба през 2023 година, до момента в който се мислеше, че това ще се случи още през тази ", разяснява специалистът. И добави, че постоянно е съществувала опция за политически напън от Русия.

" Очаквам го освен във връзка с Украйна, само че и в редица други за проблеми на Балканите. Не е загадка, че енергийните запаси, предоставяни от Русия, се употребяват като лост за влияние в стопански и политически проект ", показа Казанджиев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР