Има силна подкрепа за използването на печалбите от замразените руски

...
Има силна подкрепа за използването на печалбите от замразените руски
Коментари Харесай

Доходите от замразени руски активи ще бъдат използвани за Украйна

" Има мощна поддръжка за потреблението на облагите от замразените съветски активи за военна помощ за Украйна " - това увериха ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел и председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен след края на първия ден от съвещанието на европейските водачи.

Ръководителите също по този начин дадоха зелена светлина за начало на договаряния с Босна и Херцеговина. 

Макар с признатите изводи да съществува текст, съгласно който военната помощ ще бъде обезпечавана при цялостно ценене на сигурноста и политиката на защита на някои страни-членки и като се вземат поради ползите в региона на защитата на всички страни-членки, и Мишел, и фон дер Лайен обявиха, че европейските водачи са изразили мощна поддръжка на предлагането на висшия представител Жозеп Борел за облагите от замразените съветски активи. 

Фон дер Лайен сподели, че

в случай че се работи оптимално бързо, първата сума от 1 милиард евро може да бъде изплатена още на 1 юли,

а за цялата година могат да бъдат обезпечени към 3 милиарда евро и още по толкоз през идващите.

Комисията също по този начин е предложила да се покачат митата за вноса на зърнени и маслодайни култури от Русия и Беларус. Фон дер Лайен се стимулира по този начин:

" Това ще предотврати дестабилизирането на пазара на тези артикули от съветското зърно, ще спре Русия от потреблението на приходите от износа на тези артикули в Европейски Съюз и ще подсигурява, че противозаконният съветски експорт на откраднато украинско зърно няма да влиза на европейския пазар ". 

" Приветствам историческото решение на водачите да стартират договаряния с Босна и Херцеговина. Страната направи впечатляващи стъпки към нашия съюз ", сподели фон дер Лайен. 

Лидерите одобриха изводи в региона на защитата, в която упорстват да се преодолее фрагментирането на отбранителната промишленост сред страните-членки, да се харчи по-добре посредством общи поръчки и да има по-добро взаимоотношение сред въоръжените сили.

" Посланието, което насочваме е, че не сме изплашени ", сподели Мишел.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР