Има шанс изборът на президент да мине само в един

...
Има шанс изборът на президент да мине само в един
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Ако има висока избирателна активност, има шанс да изберем президент на първи тур

Има късмет изборът на президент да мине единствено в един тур, в случай че има висока изборна интензивност, която да надвиши повече от половината от имащите право на глас. Това съобщи преподавателят по Конституционно право доцент, представена от БТВ.

Доц. Киселова изясни, че официално президентът няма период да разпусне Народното събрание, само че рационалният подобен е в идващите няколко дни и тогава ще се дефинира датата на изборите. " Когато президентите са прибирали трети несполучлив мандат, в границите на дни до седмица президентът е разпускал Народно събрание, по този начин беше през 2013 година, 2014 година и 2017 година, както и през тази година “, добави тя.
 Наталия Киселова: Президентът да сложи две условия преди да даде втория мандат Наталия Киселова: Президентът да сложи две условия преди да даде втория мандат
Политическите разногласия в Народното събрание не са изгубени. Тогава се вижда кой и каква позиция заема. Конституцията не е планувала проблема с Пл...

" Един от членовете на ЦИК е подал оставка и е бил освободен. Необходимо е ЦИК да бъде попълнена. В идващите дни от Има Такъв Народ е добре да предложат претендент, който да бъде назначен от президента “, заяви още експертът по Конституционно право.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР