Има шанс да се излъчи редовно правителство от 49-ото Народно

...
Има шанс да се излъчи редовно правителство от 49-ото Народно
Коментари Харесай

Румен Гълъбинов: Докладът на ОИСР е като програма за работа на едно бъдещо правителство

Има късмет да се излъчи постоянно държавно управление от 49-ото Народно заседание, което да е с небосвод сред 12 и 18 месеца .

Да може да работи по приемането на бюджета до края на годината и на Бюджет 2024. Евентуално по-късно може да има избори за 50-и парламент “.

Това мнение изрече пред БНР финансистът и икономист Румен Гълъбинов, който беше кандидат-депутат от ГЕРБ-СДС на изборите на 2-ри април.
Шансът да се реализира такова държавно управление е в експертното начало , в добре подбрани експерти и специалисти в съответните области. Които да поемат отговорността и  да бъдат политически подкрепени от едно парламентарно болшинство , което ясно ще сложи цели, свързани с евро-атлантическата ни ориентировка и с позицията ни по тематиката за войната в Украйна, както и с присъединението ни в Шенген, еврозоната и Организацията за икономическо сътрудничество и раз “, разяснява той.
Докладът на Организацията за икономическо сътрудничество и раз идва в най-подходящият миг за България, тъй като той прилича доста отчета за нашата конвергенция  по пътя към еврозоната, който беше решено да не се прави “, съобщи финансистът и икономист.

Той изясни, че рекомендациите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз са за стимулиране на икономическия напредък и за справяне със обществените неравенства, както и за проблемите в здравната, пенсионната и просветителната система:

Този отчет е като стратегия за работа на едно бъдещо държавно управление в идващите 3-4 години „.

По думите на Гълъбинов в отчета на Организацията за икономическо сътрудничество и раз се загатва, че  остават задачите на България за участие в Шенген и в еврозоната, с следващо присъединение и в сама а Организация  за икономическо съдействие и развиване.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР