Има сериозна опасност България да остане без представители във вдигането

...
Има сериозна опасност България да остане без представители във вдигането
Коментари Харесай

България остава без представители в щангите на олимпиадата?

Има сериозна заплаха България да остане без представители във повдигането на тежести на Олимпийските игри в Париж през лятото на 2024 година, разкриха на изключителното заседание на Българската федерация по повдигане на тежести.

Причината за това е, че Европейската и Световната федерации по повдигане на тежести са получили два сигнала за съществено нарушаване от страна на участници на Европейското състезание в София, което се организира преди няколко седмици, сигнализира dsport.bg.

По време на шампионата двукратният сребърен медалист от Световно състезание и сребърен медалист от Олимпийските игри в Сидни Алан Цагаев е бил дружно с българския щаб и треньора Иван Иванов, което е в прорез с доживотната му възбрана да се занимава с този спорт.

Старото управление на българската федерация разгласи, че Цагаев не получил акредитация за шампионата, само че все пак е бил видян от участници на шампионата, вследствие на което е постъпила тъжба.

Сега се чака мнение от интернационалните централи по зародилия проблем, поради който присъединяване на българските щангисти в Париж е застрашено.
 Обявиха състава на България за европейското по щанги
Обявиха състава на България за европейското по щанги

Очаква ни паметен театър, споделя шефът на федерацията Ариф Маджид
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР