Има съгласие да се отвори процедура за избор на нов

...
Има съгласие да се отвори процедура за избор на нов
Коментари Харесай

След спешната среща в парламента: Най-рано на 12 август избират новия шеф на КЕВР

" Има единодушие да се отвори процедура за избор на нов ръководител на КЕВР. Оптималният вид е тя да завърши на 12 август ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след свиканата от нея незабавна среща на управленията на партиите, договарящи за сформиране на ново държавно управление.
Обсъдихме и опцията и нуждата Народното събрание да работи дотогава. Председателите на парламентарни групи ще беседват с депутатите си, ще търсят единодушие да се гласоподава анулация на ваканцията сред 1 и 15 август, с цел да може да се избере ръководител на КЕВР ", изясни Нинова, представена от Нова телевизия. И добави, че още през днешния ден депутатите са изготвили график за осъществяване на изключителни съвещания на парламентарни комисии, както и за събирания в пленарната зала.

„ Кандидатури за нов началник на енергийния регулатор към момента не са обсъждани, заяви Нинова.

„ Решението на Конституционен съд блокира работата на КЕВР. Това значи, че не можем да въведем понятието „ енергийна бедност” и да дадем помощи. Така се основава нов проблем към образуването на правителство”, сигнализира водачът на Българска социалистическа партия преди срещата в постройката на Народното събрание.

„ Би било супер безразсъдно 4 седмици ние да държим мандата. Не мога да държа мандата безпределно, макар че Конституцията ни дава време - това би било неморално”, сподели още Нинова. Но след това разясни, че евентуално ще се наложи да задържат мандата до 15 август.

Тя прикани всички „ бързо да се вземат в ръце”, с цел да образуват нов кабинет. „ Допълнително напрежение и безпорядък е ад”, добави Корнелия Нинова.
След срещата с ръководителите на парламентарните групи водачът на левицата увери, че договарянията за сформиране на държавно управление ще вървят по проект. През уикенда ще се обобщават предложенията за промени в управническата стратегия и се чака в понеделник тя да е изцяло подготвена.
По тематиката за приемането на антикорупционния закон Нинова сподели, че дейностите в тази посока също вървят по проект и евентуално той ще влезе в зала още идната седмица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР