Има риск за увеличение на природния газ от 1 октомври.

...
Има риск за увеличение на природния газ от 1 октомври.
Коментари Харесай

Възможно е увеличение на природния газ и парното от 1 октомври

Има риск за нарастване на природния газ от 1 октомври. Това зависи от цената на суровия нефт на международните пазари, сподели ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ Иван Иванов пред публицисти в постройката на КЕВР.

Иванов разясни, че на 10 септември чака да получи окончателното заявление за цени от страна на " Булгаргаз ". В момента газовата компания предвижда нарастване на цените на природния газ за последното тримесечие на тази година с към 15 на 100. Той разясни, че КЕВР ще се съобрази с направеното заявление, само че то ще бъде подробно оценено и тествано от страна на специалистите и до края на септември Комисията ще се произнесе каква ще бъде цената на природния газ за последното тримесечие.

Председателят на КЕВР разгласи, че сигурно ще има покачване на цената на природния газ, само че не пожела да разяснява тъкмо с какъв брой. " Възможностите на Комисията са мощно лимитирани, на първо място би трябвало да проверим метода, методиката на изчисленията и да намерим дали препоръчаната цена е в сходство с контракта, който има сред " Газпром-Експорт " и " Булгаргаз ", за доставка на природния газ ", добави Иван Иванов и добави, че придвижването на цените на суровия нефт и на курса на $ са в неподходяща посока.

Иван Иванов уточни, че в случай че се наложи нарастване на парното то ще стане при започване на отоплителния сезон. Той посочи, че КЕВР има доста повече принадлежности за влияние върху цената на тока, само че не и върху цената на природния газ, която от своя страна оказва въздействие върху цената на топлинната сила.

Председателят на КЕВР посочи, че в случай че има доста нарастване на цената на природния газ, това автоматизирано ще повлияе и на цената топлинната сила. Иванов не пожела да предвижда тъкмо в какви граници ще бъде нарастването на цените на парното.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР