Има решение на Народното събрание, което казва, че до 60

...
Има решение на Народното събрание, което казва, че до 60
Коментари Харесай

Военният министър за помощта за Украйна: Няма да изпращаме жива сила

" Има решение на Народното събрание, което споделя, че до 60 украински военослужещи могат да дойдат у нас, с цел да бъдат готови да бъдат като бойни санитари на фронтовата линия. Никога за миг не е ставало въпрос ние да изпращаме хора за присъединяване в спора под каквато и да е форма ", сподели Тагарев.

Военният министър беше на посещаване във варненския корабостроителен цех, където беше заложен кила на втория патрулен транспортен съд, който се строи за Военноморските сили. Договорът за строителството на двата нови бойни кораба от вида лека фрегата беше подписан преди три години. Стойността им е близо 1 милиарда лв..

Двата нови многофункционални кораби на Военноморските сили ще допринесат за повишение на морската ни сигурност, сподели Тодор Тагарев, който взе участие в церемонията по залагането на кила на втория кораб в корабостроителницата " МТГ Делфин ".

Той акцентира, че планът се осъществя в българска компания. Това е предпочитан план за министерството на защитата, изключително в подтекста на актуалната обстановка в Черно море, уточни Тагарев. Защитата на националните пространства е извънредно значима задача, а двата кораба - " Храбри " и " Смели ", ще дадат принос към концепцията на НАТО за въздържане и защита, уточни министърът. Той добави, че планът се извършва по график и изрази вяра, че скоро първият транспортен съд ще бъде окомплектован и ще стане дейно бойно средство.

Строежът на новия транспортен съд за бойния флот е в границите на плана " Придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморски сили ". Изпълнението му стартира през 2020 година със сключването на контракт сред Министерство на защитата на Република България и компанията " FR. LURSSEN WERFT GMBH&CO.KG ", след това преименувана на " NVL B.V.&Co.KG ". Той планува доставката на два многофункционални модулни патрулни кораба от вида лека фрегата, както и реализирането на интегрирана логистична поддръжка за интервал от 3 година след гаранционния период. Първият транспортен съд Военноморски сили би трябвало да получат до края на 2025 година, а актуалният - до края на 2026 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР