Има регион в България, който винаги е впечатлявал не само

...
Има регион в България, който винаги е впечатлявал не само
Коментари Харесай

Областта на Мелник може да се похвали с ново отличие

Има район в България, който постоянно е впечатлявал освен с природата и традициите си, само че и с културните и историческите си забележителности. А от скоро, има още нещо, което ще способства за развиването на туризма в региона.

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА - С КАКВО МЕЛНИШКИЯ РЕГИОН ВПЕЧАТЛИ СВЕТА

Един обект, който се намира до Мелник беше включен в влиятелната международна асоциация Relais & Châteaux.

Новината бе обявена по време на годишния конгрес на асоциацията в Мадрид, а участието влиза в действие от 1 март 2018 година
 Вечерите измежду лозови масиви са едно прелестно преживяване. Вечерите измежду лозови масиви са едно прелестно преживяване.
Relais & Châteaux сплотява над 550 неповторими хотели и заведения за хранене по целия свят. Изключително високите стандарти Relais & Châteaux се управляват от подготвени инспектори, които пътуват по света и правят оценка претендентите въз основа на над 300 критерия.

Bored Panda: Няма да повярвате, че тези места са в България

Избраните за членове на веригата се задължават да опазват и развиват благосъстоянието и многообразието на своя район, да оферират първокласна кухня и да съблюдават най-хубавите обичаи в гостоприемството. От 2011 година веригата Relais & Châteaux има обща харта с UNESCO за предпазване на тези непреходни полезности.

Защо тъкмо Мелник
 Местността е извънредно красива. Местността е извънредно красива.
Районът постоянно е представлявал интерес, освен поради неповторимата си природа.
Почвата там е подобаваща за развъждане на избрани сортове грозде, които виреят на доста малко места по света. Дестинацията е известна на феновете на виното.

Къща "Клианти " в Стария Пловдив възкръсна (снимки)

Архитектурата, която може да се види в района също е доста присъща и неслучайно Мелник е включен в индикативния лист на България за запазване на културното завещание, който е показан пред ЮНЕСКО.

От Боженци до Габрово по остарелия римски път

Съчетанието природа - просвета - история дава опция региона да покрие голям брой разнообразни усети и да отговори на другите видове туризъм, тъй че една дестинация да предложи оптимално доста на всички, които са я избрали.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР