Има реален шанс Великобритания да остане част от общия европейски

...
Има реален шанс Великобритания да остане част от общия европейски
Коментари Харесай

М. Байрер: Има реален шанс Великобритания да остане в общия европейски пазар и след Брекзит

Има действителен късмет Англия да остане част от общия европейски пазар и след напускането на Европейския съюз. За тази цел обаче е належащо на първо време да се реши въпросът със Северна Ирландия, с цел да продължи преговорният развой. Това разяснява особено за Българското национално радио генералният шеф на европейската бизнес организация " БизнесЮръп " Маркус Байрер.

Най-тежките последици от Брекзит ще понесе самата Англия, макар че резултатите върху европейската стопанска система също ще бъдат значими. Бизнес организацията към този момент е водила диалози с английския министър председател Тереза Мей и генералният шеф Маркус Байрер изрази вяра, че Англия ще остане в общия европейски пазар:

„ Има единствено някои елементи, които би трябвало да се дообсъдят. Но казусът е, че това може да се случи единствено в подтекста на така наречен " съглашение за евакуиране ", а въпросът е, че към момента няма решение за ориста на Северна Ирландия. Затова на първо време би трябвало да разгадаем този проблем, с цел да може процесът да продължи напред. И в случай че това се случи, още идващия април ще имаме една прекомерно добра основа “.

Ако това се случи, негативите за английската и европейската стопанска система ще бъдат сведени до най-малко, безапелационен беше Байрер.

„ Освен че ще минимизира вредите, това също ще ни даде и време, защото приказваме за 2020 година, в което ще можем в действителност да се подготвим за този преход. Разбира се, това значи да се договарят доста пунктове и също да бъде направено съглашение, сходно на това, което съществува с Канада. Ние чакаме нещо такова да се получи за в бъдеще с Англия “.

По думите му даже и в този момент виждаме едно терзание в бизнеса, който изпраща писма, с цел да си подсигурява, че дадена стока и връзки ще бъдат същите през април 2019-а, както и през януари 2020-а: „ Това е нещо, което сега още никой не може да каже. Така че някои от резултатите сега още се случват. …Моята рекомендация е най-вече към дребните и междинните предприятия, които би трябвало да познават добре косвените резултати от Брекзит, които се чакат, да бъдат готови авансово за тях и да знаят част от какви вериги са, с цел да знаят по какъв начин това ще повлияе на техния бизнес “.

Относно възможните тежки мита от страна на Съединените щати върху стоманата и алуминия от Европа, Маркус Байрер предсказа, че ударът върху износа ще е голям, в случай че това се случи. Износът към Съединени американски щати ще намалее на половина, по тази причина бизнесът чака съответни ограничения от европейските водачи. Байрер заяви, че Европа е подготвена с оферти, които ще показа на Световната комерсиална организация.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР