Има различни породи котки, чиито муцунки са малко или много

...
Има различни породи котки, чиито муцунки са малко или много
Коментари Харесай

Котки със сплескана муцуна

Има разнообразни породи котки, чиито муцунки са малко или доста сплескани, само че тук ще ви срещнем с четирите от най-популярните котки, които селекционерите дефинират като котки със сплескана зурла.

Персийска котка

Ако не сте чак толкоз осведомени с породите котки, когато се заприказва за такива със сплескани муцуни, си представяте точно тях - Персийките, с красивата им и дълга котешка четина, заради която незабавно ви идва да ги гушнете, без да се замислите дали ще оставят котешки косми по облеклата ви. С което има доста дребна възможност да се " разминете ".

 Персийска котка със сплескана зурла

Те са и най-известните представителки на всички котки със сплескана зурла, само че защото имат дълъг косъм, постоянното разресване на козината им е наложително. Както и постоянното разчистване на очите и носа - също особено за всички котки със сплескана зурла. Освен това при персийските котки е допустимо муцунката им да е толкоз сплескана, че да се постанова да ги храните от ръка. Все отново да притежавате такава хубавица си е същинска горделивост за всеки притежател.

Скотиш Фолд

При тях сплесканата зурла не е толкоз изявена, а и имат доста добре развити челюсти, заради което техните притежатели нямат проблеми с храненето им. Тази порода котки може да се срещне в съвсем всевъзможни цветове, само че най-популярни са сивите Скотиш Фолд. Независимо от цвета им, всички котки от тази порода имат доста огромни и изразителни очи, за сметка на извънредно дребните им ушички, които са клепнали. Опашката им е заострена.

Екзотична котка

 Екзотична котка

Тя има набита конструкция, дребни очи и също може да е във всевъзможни цветове, в това число и да е на линии. Интересното при нея е, че въпреки да е с пай косъм, множеството експерти я причисляват към дългокосместите котки, сходно на персийките, ангорска котка, сибирска котка и други Тя е гальовна кота, която е и много самостоятелна. Характерно при нея е, че не обича шума, тъй че в случай че сте с дребни деца, е по-добре да насочите избора си към друга порода.

Британска късокосместа котка

 Британска късокосместа котка

Както се досещате, изключително уважаван домакински любим на Острова, който обаче намира от ден на ден почитатели и в други елементи на света. Това, което я отличава от останалите породи котки със сплескана зурла (тя може да бъде срещната в над 100 разнообразни окраски, в това число и на райета), е нейната къса, само че доста бухнала четина. Всички дами, които постоянно се подлагат на фризьорската услуга сешоар, напряко биха ѝ завидели!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР