Има ръст на теглене на бързи кредити и хората не

...
Има ръст на теглене на бързи кредити и хората не
Коментари Харесай

Тихомир Тошев: Има ръст на теглена на бързи кредити, които хората не успяват да погасят


„ Има растеж на изтегляне на бързи заеми и хората не могат да ги изплатят. Забелязва се, че хора с по 5-6 бързи заема не могат да ги погасят. “ Това сподели кредитният специалист Тихомир Тошев.

Той напомни, че при бързите заеми би трябвало да се тегли в дребни суми за къс интервал от време. Тошев добави, че след две години на пандемия и ограничения в този момент хората са се поотпуснали и всички заведения за хранене и даже скъпите хотели са били цялостни.

Според икономическия консултант на КТ „ Подкрепа “ Ваня Григорова хората са похарчили повече, тъй като и цените са се нараснали.

„ Имаме 16% инфлация. Трябва да кажем, че цените на храните се усилиха с над 26%. Когато приказваме за някои групи артикули, имаме нарастване с над 100%. Говорим за яйцата. Няма по какъв начин да не погледнем кои са аргументите, които доведоха до това, с цел да може да се опитаме да ограничим този необикновен растеж на цените на стоките от първа нужда. Няма никакво подозрение, че част от тези бързи заеми са заети точно, с цел да покрият месечни сметки и месечно ползване “, сподели тя.

По думите ѝ нарастването на на 780 лева няма да спре потребността от това хората да взимат заеми.

Кредитният специалист предвижда и какво ще е нарастването на лихвите.

„ Моите упования са да имаме лихви сред 3,5 - 4%, което няма да е толкоз значително за хората с високи приходи. Във финансово изражение покачването на лихвите ще стартира за хората, които занапред ще изтеглят заем. Те ще могат да си създадат сметката дали да теглят, или да не теглят въобще. Това значи, че може би с към 100 лева повече ще плащаме за междинната ипотека, в случай че решим да си купим парцел през тази година с заем “, изясни Тошев.

Вижте още във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР