Има продължаващи рискове от нови саботажни и диверсионни действия против

...
Има продължаващи рискове от нови саботажни и диверсионни действия против
Коментари Харесай

Грозев: Има продължаващи рискове от нови саботажни и диверсионни действия от Русия

" Има продължаващи опасности от нови саботажни и диверсионни дейности срещу военната индустрия на България от Русия ", съобщи проверяващият публицист и деятел Христо Грозев във видеобръщение към участниците в кръгла маса на тематика: " Влияние на дезинформацията в изискванията на геополитически рецесии ", която се провежда от парламентарната група на " Демократична България " в Народното събрание.

" Наблюдаваме активизиране на членове на саботажни групи, отвън Русия ", посочи проверяващият публицист и добави, че чака и България да бъде обект на интерес от тяхна страна.

Относно риска от вероятни опити за политическа дестабилизация у нас Грозев уточни, че тяхно изследване демонстрира, че през април 2016 година е имало квалифициран от съветското Главно разследващо ръководство опит за забележителна дестабилизация на страната с две паравоенни групи по модела, който е бил прибавен в Черна гора преди този момент.

" Имало е проект повече от 700 протестиращи, членове на двете паравоенни организации, действително да опитат да завземат властта ", осведоми Грозев. Ако интервенцията е била сполучлива, това е щяло да докара до забележителна дестабилизация на страната, счита той.

Операция е била осъществена с поддръжката на Руската православна черква и се е провалила заради предпазен арест и задържане на стотици от участниците от паравоенните съюзи, от които едвам 30 са съумели да стигнат до София. Грозев изясни, че сходни опити са правени в Киргизстан и Казахстан.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР