Има признаци, че Кремъл подготвя информационни условия за атака под

...
Има признаци, че Кремъл подготвя информационни условия за атака под
Коментари Харесай

ISW: Русия готви операция под чужд флаг в Белгородска област

Има признаци, че Кремъл приготвя осведомителни условия за офанзива " под непознат байрак " в съветската Белгородска област, евентуално в опит да възвърне  обществената поддръжка за войната против Украйна. Това се споделя в отчет на американския Институт за проучване на войната (ISW), представен от Униан.

Анализаторите означават, че напоследък кремълските пропагандисти започнаха да внушават, че украинските сили считат да нахлуят в Белгородска област. Други съветски източници споделят, че съветските военни би трябвало да си върнат контрола над Купянск в Харковска област, с цел да минимизират опасността от украинско нахлуване.

" Тези послания от дълго време циркулират измежду военните репортери, които подлагаха на критика съветското военно командване, че е изгубило позициите във Вовчанск в североизточната част на Харковска област след отстъплението на съветските войски от този район през септември. Сега те ускориха апелите си Русия да  върне свои позиции в Харковска област, потвърждавайки, че такива превантивни ограничения ще попречат на украинците да подхващат щурмови интервенции на Купянското и на Вовчанското направление. " – означават създателите на отчета.

Междувременно губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков разгласява фрагменти от строителството на укрепления на границата сред Украйна и Белгородска област.

" Руските изказвания за неизбежно нахлуване на Украйна против Белгородска област са неуместни и целят само да наплашат популацията, с цел да поддържа войната. Украйна няма стратегически интерес от навлизане в Русия и не е способна да го направи в такива мащаби. Украинските войски не престават да освобождават окупираните обитаеми места в западната част на Луганска област след успеха в северната част на Харковска област. " – акцентират от ISW.

Анализаторите установяват, че има спад в поддръжката за съветската инвазия в Украйна измежду жителите на съветските погранични райони, както и в страната като цяло, поради мобилизацията и военните неуспехи.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР