Има причини за всичко. Една от основните е, че за

...
Има причини за всичко. Една от основните е, че за
Коментари Харесай

"Убийството на една революция": Руслан Трад за войната в Сирия, защо ако се върне ще бъде арестуван и как Перата и Динко обслужват ИДИЛ

" Има аргументи за всичко. Една от главните е, че за тези години, които сме следили борбата в Сирия, доста малко бе казано за подтекста и предисторията. Изведнъж като че ли избухна. Един от огромните проблеми на бежанската рецесия е " за какво тези хора бягат ". тук не приказваме за революция, а за нещо доста огромно ", споделя пред Хекимян по bTV Руслан Трад за новата си книга " Убийството на една гражданска война ". " За мен 2011 и 2012 бяха най-важни. Много време лиши гражданската война да се трансформира във въоръжен протест. Хората имаха поради промени, а не свалянето на Асад. Именно това имам предвид като " ликвидиране на революцията ". Има подготовка, причинители и замитане на следите ", добавя той.

" Ако се върна в Сирия, ще бъда задържан и съден за антидържавна активност. Когато има военно състояние, всеки е зложелател. Последно 2010 година бях там, желаех да се върна през 2011, само че когато започнаха събитията, аз още не имах вяра, че това ще се случи. По-абсурдно е, че не мога да вървя и в Ливан, тъй като съм бил в листата с евентуални арестанти. Тази страна, която не би трябвало да има нищо общо, също е в кюпа. Не знам до какъв брой ролята на Асад има значение в Сирия. Тя бе прекратена още с навлизането на иранската армия в страната и намесата на съветските бойци през 2015 година. Това е една мини международна война. Всеки от огромните играчи си го изкарва точно през трето лице, а в тази ситуация страните, където има война ", споделя писателят за откровенията в новата си книга.

" Личните истории в тази война са извънредно значими. В нея няма религиозна тематика, а по-скоро бедните против богатите ", изясни Трад.

" Перата и Динко са хора, които искрено пазят и поддържат " Ислямска страна " с дейностите си. Тези мъже бият кореспонденти и мигранти, след което споделят " те са рискови " и в действителност предизвикат това, добави той.

" Българското оръжие в ИДИЛ е пленено, не е попаднало инцидентно там. ИДИЛ има българско оръжие освен в Сирия, само че и в Йемен. То се продава на двете страни като едно от най-хубавото, само че бе приватизирано от терористичната формация ", сподели в умозаключение младият публицист.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР