Има последователно недоверие от страна на Нидерландия към нас, но

...
Има последователно недоверие от страна на Нидерландия към нас, но
Коментари Харесай

Проф. Здравко Попов: Българските политици подхранват негативната позиция на Нидерландия

" Има поредно съмнение от страна на Нидерландия към нас, само че говорейки за незадоволителния надзор по границите, политиците подхранват тази режисура на нидерландците за незадоволителното европейска интеграционна политика на България, незадоволителното правораздаване и надзор ". Това съобщи в изявление за БГНЕС проф. Здравко Попов, интернационален анализатор, който разяснява участието на България в Шенген.

„ Има една непрекъсната позиция на нидерландските държавни управления към нашата страна още от времето на участието ни в Европейски Съюз. Те постоянно са имали някакви съображения и доводи, които са били свързани със забавянето на нашите интеграционни процеси. Те акцентират като фактори проблемите с корупцията, нарушаването на правата на индивида и други такива отрицателни принадлежности. Тоест има едно априорно отношение към нас. От друга страна обаче ние подкрепяме тази непрекъсната позиция на Нидерландия с реториката от страна на нашите политици за всевъзможни събития, протичащи се на нашата територия “, съобщи още той.

„ След като центърът на отрицателната позиция по отношение на приемането ни в Шенген е ориентирана в Нидерландия, то нашите дипломатически старания би трябвало да бъдат ориентирани към подобряването на връзките ни с тази страна. Ние би трябвало да предприемем стъпки както по линия на стандартната дипломация, по този начин и би трябвало да развием забележителен дипломатически капацитет с нидерландското население “, разяснява още анализаторът. Той посочи, че има нужда от доста дейна дипломация както във връзка с Нидерландия, по този начин и към Австрия и други страни с негативно отношение към нас, т.е. ние би трябвало да отделим по-значителен потенциал за работа с тези точки в Европа.

„ Трябва да поставяме старания, да правим съгласно прегрупиране на силите си, на инструментариума си, с цел да се получат позитивни решения в наша изгода. Все отново обидата е реалност, Румъния и Хърватия би трябвало да се одобряват, само че България не, а аз не бих споделил, че тези феномени ги няма и в другите страни “, акцентира още той. „ Шенген е доста характерна тематика, нас доста по-лесно биха ни приели в Еврозоната, в сравнение с в Шенген. Ние официално отговаряме на доста критерии за участието ни в Шенгенското пространство, тъй че би било разумно да ни одобряват и нас. От друга страна има и някакви нюанси, които по един или различен метод пречат на една обща европейска позиция към нас. Не съм осведомен в елементи с позицията на всяка една страна членка на Европейски Съюз във връзка с българското участие в Шенген. Може би би било добре да се направи един подобен акуратен разбор. Ние споделяме едни страни са подготвени да ни поддържат, други не са. Нека тези, които са подготвени е добре да си проучват доводите за това и по този метод тези специфики да бъдат в интерес на нидерландското държавно управление да се базират точно на тях “, посъветва още проф. Здравко Попов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР