Има поне десетина производства, сред които и проверки, които касаят

...
Има поне десетина производства, сред които и проверки, които касаят
Коментари Харесай

Иван Дерменджиев: На картата на мигрантите Сърбия изглежда като маршрут, по който безпрепятствено могат да преминат мигранти

Има най-малко десетина производства, измежду които и инспекции, които касаят доста високи етажи на властта и злоупотреби със съществени парични средства. Тези към автомагистралите са единствено част от тези производства. Това сподели за БНР министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, който е и някогашен министър на правораздаването. Той посочи, че измежду сферите, наранени от въпросните производства, е тази на енергетиката и удостовери, че има лица с имунитет: " Има, да. Като пристигна моментът за това, би трябвало да се чака реакция от страна на прокуратурата. "

Демерджиев съобщи, че се надява прокуратурата да прояви " същото отношение и интензитет на работа ", каквито се показват по линия на опиатите.

„ Много значимо за обществото е такова взаимоотношение да се случва по линия на битката с корупцията. Това е терен на деяние, на който прокуратурата би трябвало да покаже същата решителност. Ние я имаме, стига доброжелателно да се подхожда от страна на прокуратурата “, сподели още Демерджиев.

Вътрешният министър дефинира като " извънредно потребно като резултат закриването на спецпрокуратурата и спецсъда ".

" Това закриване ни върна в едно русло на по-правова страна. Не единствено около този случай бяха заменени съвсем всички ръководители на РПУ-та в София, огромна част от ръководителите на " Гранична полиция ", тъй като там проблемите са не по-малки. Голяма част от ръководителите на граничните полицейски ръководства също бяха заменени или ротирани “, разяснява Демерджиев.

Демерджиев изясни за " десетки производства ", стояли не на трупчета, само че " в случай че има нещо по-спряло от дело на трупчета ", то те по думите му са били в това положение.

" Според мен не се работеха на инат. Огромна част от тези каузи се разсъниха. Работи се по тях. Със сигурност името " Бяло " не се е родило в Министерство на вътрешните работи. Прокуратурата подходи в действителност правилно във връзка с цялата тази акция, която касаеше разпространяване на наркотични субстанции. Очевидно осъзнава този проблем “, съобщи Демерджиев.

Запитан за какво това се случва кампанийно и са арестувани стотици хора в границите на акцията " вкупом ", Иван Демерджиев акцентира: " Защото задачата е да се опитаме да стигнем оптимално надалеч по веригата. Бих го нарекъл положително начало. Ще работим, до момента в който стигнем много по-далеч. Задълбочаваме връзката в Турция по тази тематика. "

" На картата на мигрантите Сърбия е бяло леке. Сърбия, цялата страна сега наподобява като маршрут, по който гладко могат да преминат мигранти, което е проблем за нас. Поддържаме много тясна връзка и с " Фронтекс " по тематиката. Нито една страна не може да пребори интернационалната проведена престъпност с дейности единствено на своя територия ", разяснява Иван Демерджиев.

„ Вместо Европейският съюз да се насочи солидарно към опазването на външните граници, се сочат с пръст страни. Има декларирано желание България и Румъния да останат като буфер, като още една гаранция. Не може две европейски страни да останат заложници за сигурността на целия Европейски съюз. Нехуманно е да се атакуват гранични служители на реда с камъни, с ножове, нечовешко е да се газят гранични служители на реда “, добави Демерджиев.

„ Народното събрание не демонстрира отношение, каквото би трябвало да покаже към най-важната си настройка – законодателния развой. Народното събрание трябваше да се насочи към законопроектите от Плана за възобновяване и резистентност, тъй като стана ясно, че претенциите на Нидерландия са главно в тази посока “, добави министър Демерджиев.

По думите му, в случай че Народното събрание е разчело " тези знаци, които Нидерландия дава ", е трябвало по-голямата част от тези законопроекти към този момент да са в комисиите и даже да има признати такива: " Законопроектите по Плана са извънреден приоритет. Особено основните, които обезпечават върховенството на закона и битката с корупцията, трябваше да са в доста по-напреднал стадий. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР