Има планове за стартирането на директен полет София - Ню

...
Има планове за стартирането на директен полет София - Ню
Коментари Харесай

Планират директен полет София-Ню Йорк

Има проекти за стартирането на пряк полет София - Ню Йорк. Процесът обаче е дълъг и може да отнеме сред 2 и 4 години до практическото му реализиране, отбелязва actualno.com.

В основата му стои ползата на над 50 000 евентуални пасажери годишно, заяви изпълнителният шеф на оператора на летище София "СОФ Кънект " Хесус Кабайеро пред Комисията по туризъм по време на нейното постоянно изнесено съвещание.

Летище София оперира в над 80 интернационалните дестинации, само че има капацитет за доста повече. Въздушна съгласуваност е измежду основните цели на новата администрация на летището. Конкретните насоки са - съгласуваност с основните хъбове в Европа и света, директна съгласуваност - сега се работи по 50 нови директни дестинации (предимно нискотарифни полети), дълги, трансконтинентални полети - непосредствено до Съединени американски щати, Канада, Индия и други

София е доста подобаваща за къси градски пътувания, уикенд и конгресен туризъм, връзка със ски курортите. Хесус Кабайеро съобщи също, че ще работят за улеснение на регулациите за издаване на визи. Облекчаването на издаването им ще даде подтик на визитите от конкурентни дестинации.

Около 3,3 млн. пасажери и 41 000 полета е осъществило летище София през 2021 година, против 7,1 млн. пасажери и 61 000 полета през 2019 година Въпреки това, трафикът през лятото е бил към този момент малко под равнищата от 2019 година Летище София остава с най-ниски цени в района и с най-ниски такси, в това число за наземни такси, в Европа - като част от тактиката им да подкрепят възобновяване на авиопревозвачите, които са измежду най-засегнатите от пандемията в международен мащаб, наред с туризма.

„ Добрата вест в рецесията с COVID-19 беше развиването на вътрешния пазар “, сподели Хесус Кабайеро. Той заяви, че са основали пакет от тласъци към самолетните компании - съществени отстъпки към тези компании, които откакто са кацнали в София, летят и към Бургас и Варна.

Плановете на оператора на летище София включват и обновяването и ремонта на Терминал 2 в идващите 5 години. Предвижда се заведенията за хранене, местата за хранене и комерсиалните площи също да бъдат реновирани и изцяло изменени./Fakti
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР