Има отстранени от длъжност служители на МВР след случая с

...
Има отстранени от длъжност служители на МВР след случая с
Коментари Харесай

МВР се разклати! След зверството над 19-годишен младеж, Демерджиев отстрани полицаи

Има отстранени от служба чиновници на Министерство на вътрешните работи след случая с пребитото 19-годишно момче в Плевен. Това разгласи вътрешният министър Иван Демерджиев.
В ефира на NOVA той описа, че синът му е бил атакуван неоснователно от няколко чиновници на реда, които по време на багра не били на промяна.
Демерджиев съобщи, че по случая е почнала инспекция. “Разпоредил съм на шефа допустимо най-бързо да бъде приключена тази инспекция. Аз ще я проследявам. Ако има потребност да се намеся, ще го направя. Очаквам бърз и безапелационен резултат. Ако има чиновници, които са позволили нарушаване, чакам да бъдат неотложно глобени ”, добави той.
За отстранените чиновници удостовери и ст. комисар Веселин Вътов, шеф на Областната дирекция (OД) на Министерство на вътрешните работи в Плевен. На брифинг той разясни, че най-малко трима служители на реда ще бъдат отстранени от работа до привършване на производството поради случая, заяви Българска телеграфна агенция.
Вътов акцентира, че следствието по случая се организира сега, вършат се разпити и се преглеждат записи от видео камери. Установени са полицейските чиновници, намесени в спора. Това, което е известно досега, е че сбиването е зародило сред две групи младежи. В спора се намесват и петима служители на реда, минавали наоколо, които по думите на шефа на ОДМВР са се пробвали да разтърват биещите се. Униформените чиновници не са били на работа. Старши комисар Вътов акцентира, че е допустимо да има още отстранени от работа чиновници, защото все още има направени пет докладни.
„ Гарантирам, че казусът няма да бъде затулен. Министерство на вътрешните работи ще проверява в цялостен размер и елементи въпросния случай. Служителите на Министерство на вътрешните работи, както всички български жители, са равни пред закона и нищо няма да остане прикрито или скрито “, сподели още старши комисар Вътов.
Със заповед на шефа на ОДМВР – Плевен по случая е формирана дисциплинарна инспекция, която би трябвало да завърши в четиримесечен период. Комисар Вътов бе безапелационен, че срокът ще бъде съкратен.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР