Има отпуснати 8,5 млн. лв. за отстраняване на щетите от

...
Има отпуснати 8,5 млн. лв. за отстраняване на щетите от
Коментари Харесай

Има отпуснати 8,5 млн. лв. за отстраняване на щетите от наводнението в карловските сила


Има отпуснати 8,5 млн. лева за премахване на вредите от в карловските мощ. Това стана ясно по време на брифинг, който министрите Иван Шишков, Росица Карамфилова и Явор Гечев, които посетиха община Каравелово.

В четвъртък беше оповестено поради застрашителното повишаване на равнището на река Стряма. Причината са изобилните дъждове и снеговалежи, което води до свличането на доста наноси от Средна гора.

Хората са обезпокоени, че тук-там речните води могат да преминат през дигите и още веднъж да залеят къщите. За да бъде решен казусът би трябвало да бъде направен и осъществен план, който да бъде.

„ Кметът сега изготвя планове за възстановяване ва инфраструктурата – нови пътища и мостове. Всички знаем, какво беше бедствието и се надяваме , с цел да изразходва вярно и в посочените периоди отпуснатите средства “, сподели министър Иван Шишков.

„ Строителството на ще стартира през април. Сега се изготвят плановете и се организират процедурите по Закон за обществените поръчки. В момента сме на стадий. Това, че някои наши съграждани желаят да нагнетяват напрежението “, сподели от своя страна кметът на община Карлово Емил Кабаиванов.

Той добави, че ситуацията не е толкоз трагично, само че с цел да се избегне нова покруса, е решено да се разгласи. Емил Кабаиванов обаче не можа да изясни какъв брой ще излезе почистването на реките и деретата, както и кой ще обезпечи средствата.

„ Самият факт, че сме тук сега, е явен знак е, че страната седи зад своите обещания. Тук към този момент става за едни по-дългосрочни планове. Ние обходихме региона дружно с хора от Басейнова дирекция и констатирахме. Почистването на наносите и падналите дерета ще бъдат почистени с багери и друга техника “, сподели от своя страна министър Росица Карамфилова.

Министърът на околната среда и водите даде обещание, че ще бъдат следени непрекъснато и ще се реагира при нужда. Към момента обаче нямало индикации за съществени превалявания през идващите дни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР