"Има основания и потенциал в левия сектор за партия, която

...
"Има основания и потенциал в левия сектор за партия, която
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Ако съм на мястото на Радев, ще се дистанцирам от текущото управление

"Има учредения и капацитет в левия бранш за партия, която да не е партия на Нинова. Не съм уверен, че у нас има огромен брой прогресивни леви хора, консервативните също не са доста. Почва за идеологическа нова лява партия няма, само че нова партия на персони може да се появи. Президентът Радев може да започва нов политически план към края на мандата си. Ако съм на мястото на Радев, ще се дистанцирам от настоящото ръководство. ", това съобщи в предаването "Офанзива “ социологът Първан Симеонов.

Симеонов добави, че с времето сегашната власт ще натрупа негативи, които не би желал да се натрупат и на негов тил.

"Винаги при започване на даден мандат държавното управление има заем на доверие, след два-три месеца ще може да се каже по какъв начин се оправя ръководството с рецесиите ", счита той

Той означи, че общество без мощно Българска социалистическа партия е нещо ново за България, само че не трябва бързо да я погребваме.

"БСП от доста губеща позиция излязоха от ъгъла, само че те губят публично въздействие, от ден на ден се трансформират в лидерска партия, което е ново за социалистите и може да бъде проблем ", добави социологът.

Относно преизбирането на Христо Иванов отпред на "Да, България ", Симеонов съобщи, че "Продължаваме смяната " са взели половината електорат на "Демократична България " и по тази причина Христо Иванов на процедура след изборите е изискал избор на доверие и в този момент е му дават такова.

"Изказването на Христо Иванов, че е допустимо да има предварителни избори, е предизвестие към политиците и сътрудниците да бъдат подготвени за избори ", акцентира той.

По отношение на Северна Македония социологът мисли, че намаляване на позицията не би се приела добре в обществото и това би било проблематично за ръководещата коалиция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР