Има още два мандата, които предстоят. Рулетката продължава да се

...
Има още два мандата, които предстоят. Рулетката продължава да се
Коментари Харесай

Димитър Делчев: Има възможност за правителство с третия мандат

Има още два мандата, които предстоят. Рулетката продължава да се върти. Има Такъв Народ се провалиха, ГЕРБ няма да ги поддържа никой и остава третият, който би трябвало да събере цялата отговорност, в случай че не желаят да се върви на нови избори. Все отново с третия мандат има опция да се сформира държавно управление. Това съобщи в " Денят ON AIR " Димитър Делчев от " Изпрaви се БГ! Ние Идваме! ".

" Въпрос на диалози e, от Фейсбук или студио се взема решение какво да бъде - това не е партньорско. Сега би трябвало да се случи по различен метод. Все отново е въпрос на диалози с Българска социалистическа партия, с ИБГНИ и Има Такъв Народ. Ако Има Такъв Народ имат късмет да вземат участие в държавно управление с министри и осъществят своите политики, това би дало отговор на упованията на техните симпатизанти. Трябва да се откри добра формула за всички, които желаят държавно управление на смяната ", акцентира още той.

И уточни, че от обединението им не желаят всички служебни министри да останат, а да се вземат най-успешните.

" Сред тях Рашков, Петков, Минеков, Василев. Има една група, които би било приемствено да останат. Ние не сме взели участие в никакви пазарлъци. Чуха се доста внушения и лъжи. Има Такъв Народ се провалиха и тъй като не желаят да си го признаят, вършат такива внушения кой какво бил споделил ", изясни още гостът на Ганиела Ангелова.

И отговори на въпроса има ли място Движение за права и свободи в проектокабинета:

" Има Такъв Народ поканиха Движение за права и свободи, Има Такъв Народ дружно с Движение за права и свободи нападна министри на служебното държавно управление и косвено президента. Те поддържаха внасянето на " Буджака ". Всичко води до това - Движение за права и свободи щяха да бъдат част от този кабинет. Но ние и Движение за права и свободи няма по какъв начин да играем на един терен, те са корпоративна конструкция, не са политическа партия ", сподели Делчев.

И добави, че е време да се намерения за хората.

" Докато страстите взимат връх над разсъдъка, Борисов ехидно стои зад кадър и се подсмихва, на него му харесва Тошко Йорданов да размахва пръст и да упреква депутатите от " Изправи БГ! Ние идваме " и " Демократична България ", само че това е неприятно за смяната. Трябва да помислим за хората, а не за нас. Диалогът е естествен, когато е за потика, само че когато е за персони, става извращение ", безапелационен е представителят на партията на Мая Манолова.

Според него има задоволително честни хора от всички групи и би трябвало да застанат от едната страна на барикадата, " в случай че не, отиваме на нови избори ".

По отношение на нападките от страна на Има Такъв Народ, че партиите на смяната са предатели, Делчев счита, че точно Трифонов е изменник своите гласоподаватели.

" Трифонов ни назова предатели, което е доста необичайно, за хора, на които си отказал всякакво отношение - като в брака е, с цел да има бракоразвод би трябвало да им брак. Ние няма по какъв начин да сме предатели. Въпросът е дали Трифонов и хората му не са предатели за своите гласоподаватели. Най- тъжното е, когато ние отидохме да ни презентират министрите, от Има Такъв Народ изгониха половината ни група. Когато искаш поддръжка, ще се стремиш тези хора да са вътре, да чуят ", счита Делчев.

И даде своята прогноза за възможни предварителни избори:

" Хората не са не запомнили какво е направил Бойко Борисов, в случай че се стигне до избори, те ще излязат и още веднъж ще гласоподават за смяна ".

Коментира и тематиката с оставките в силите тържища и цената на електрическата енергия:

" През 6 месеца цените се качват с 200, 300%, явно има далавера. Едни хора, които са оставени на позициите и не са били изчегъртани, са саботирали настоящето държавно управление, само че по този начин саботират и жителите ", заключи той.

Бел.ред.
2.5 млн. българи мажоритарни избори в два тура за Народно събрание, само че политиците отхвърлят да го изпълнят.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР