Има оптимистични елементи в доклада на състоянието и подготовката на

...
Има оптимистични елементи в доклада на състоянието и подготовката на
Коментари Харесай

Тагарев за доклада на Въоръжените сили за 2023: Има редица проблеми, липсва личен състав

Има оптимистични детайли в отчета на положението и подготовката на Въоръжените сили през 2023 година - повишението на бюджета и заплати, само че проблемите си остават. Заедно би трябвало да решаваме проблемите в бъдеще. Имаше редица проблеми, като такива бяха изразени за ограничаващо законодателство, механизмите за ръководство вътре в МО и резултатите, които реализираме или не реализираме като неокомплектовката на персоналния състав. Това съобщи пред публицисти министърът на защитата Тодор Тагарев .

Той взе участие в първия ден от годишната конференция на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов, която стартира с показване на разбор на положението и подготовката на Въоръжените сили през 2023 година

Министърът дефинира разбора като обстоен, справедлив и неособено оптимистичен .



Той разяснява, че доста страни са вдигнали бюджета си за защита. " По-сложния въпрос е дали има какво да се купи в задоволително къси и рационални периоди ", счита той. Министърът на защитата разясни, че чака Министерски съвет да утвърди предлагането му за удължение на периода за осъществяване на стратегическия проект на защитата.

" Личното ми мнение е, че законът за публичните поръчки е задоволително еластичен , когато става дума за необикновен вид поръчки за сигурността и защитата. Единственият проблем, който виждам е включването в многонационални планове за придобиване на качества ", акцентира министърът.

Тагарев не посочи по кое време ще се срещне с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, на която да обсъдят по какъв начин стои въпросът с неговото оставане на поста. Той сподели, че не се тормози за ротацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР