Има опасност тази война в Украйна да продължава много дълго

...
Има опасност тази война в Украйна да продължава много дълго
Коментари Харесай

Кирил Петков: МС отпусна средства за таблетки йод. Държавата ще помага с 40 лева на човек

Има заплаха тази война в Украйна да продължава доста дълго време, да стане една ужасяваща война, където доста хора умират, и да имаме опасности за неща, като техните нуклеарни централи, да, има подобен риск, добави той. Затова би трябвало да се създадат доста бързи и незабавни ограничения. Няма да плашим българското население, само че би трябвало да сме подготвени - Министерски съвет отпусна средства за таблетки йод, системата за ранно известяван. Това разкри министър председателят Кирил Петков в ефира на бТВ.

" Първият щаб - беше с посрещането на бежанците. Той към този момент работи и тази рецесия беше овладяна. Има цялостна съгласуваност за настаняване, документи, работодатели. Сега работим по втората част, където работим за всевъзможни сюжети - считам да привлека топ експерти, които да създадат тактиката ", изясни Петков и сподели, че в понеделник привиква щаб.

Той описа, че на всички КПП-та ще има специфични фургони, където още от границата, като дойдат рейсовете с бежанци, да бъдат обработени документите им. Още от петък е подписана заповедта, от понеделник-вторник оперативно би трябвало да стане.

За хотелите, в които ще бъдат настанени бежанци, имало два разновидността - доброволци, които отварят вратите на хотелите си, да одобряват бежанци.

И другите са тези, на които ще се заплаща. Вече има организация за 40 лева на човек от страната - ще бъде платено и на тези, които към този момент са го създали. Ще има явен канал и заплащанията ще минават през Министерството на туризма, изясни министър председателят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР