Има опасност от влизане в инфлационна спирала, предупреди подуправителят на

...
Има опасност от влизане в инфлационна спирала, предупреди подуправителят на
Коментари Харесай

Калин Христов: Влизаме в инфлационна спирала

Има заплаха от влизане в инфлационна серпантина, предизвести подуправителят на Българска народна банка Калин Христов по време на кръглата маса, отдадена на еврото, проведена от ръководителя на бюджетната комисия в Народното събрание Любомир Каримански.

Христов напомни, че още предходната година са почнали да скачат цените на избрани групи артикули.

" Тоест инфлацията от изолирана в обособени групи става широкообхватна и ставайки широкообхватна, тя се придвижва назад в цените на труда и има голям риск за нахлуване в инфлационна серпантина. "

От своя страна ръководителят на Националния статистически институт Сергей Цветарски предизвести, че България не извършва инфлационния аршин за влизане в еврозоната. 15 страни от еврозоната също не го извършват, само че за нас е неотложно, с цел да въведем единната европейска валута.

" Това, което си коства да се означи, е, че само през август месец предходната година на процедура ние сме покривали този аршин, само че това не е задоволително, с цел да го приемем за изпълнен по този начин, както е записано в условията, че би трябвало да бъде за годината, предшестваща приемането ни в еврозоната. "

На срещата все още не участва представител на Министерството на финансите, което остро бе разкритикувано от Йордан Цонев от Движение за права и свободи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР