Има опасност много ваксини срещу коронавируса да останат неоползотворени, алармират

...
Има опасност много ваксини срещу коронавируса да останат неоползотворени, алармират
Коментари Харесай

Има риск много максини срещу Covid-19 да останат неизползвани

Има заплаха доста ваксини против ковид да останат неоползотворени, сигнализират медици от Благоевград. Едната причина е, че все по-малко хора желаят да се ваксинират, успокоени и от овладяната към този момент пандемична конюнктура у нас. Другата е, е че крайният период на първите партиди, доставени в България, изтича след месец-два. Според здравните специалисти неточност със съществени последици беше и дадената опция на хоратаза изберат ваксина, което води до риск от бракуване на неупотребени дози.

Не беше надалеч времето, когато лечебните заведения бяха претъпкани с пациенти, лекари и ваксини не доближиха, като за денонощие от Covid-19 умираха по над 200 индивида. 

Доскоро имаше и опашки пред имунизационните кабинети. И макар сривовете на електронната система за обмисляне на имунизиране процесът потръгна. Прогнозите на страната бяха, че до октомври ще достигнем и груповия имунитет. 

Интересът към имунизиране обезпокоително понижава и това е проблем освен за хората.Д-р Павлин Янкулски, който от месециправи имунизациите в Регионалната здравна ревизия в Благоевград, се притеснява, че доста васкини може да бъдат изгубени:

Една от грешките, които страната позволи и не е коригирала до този миг, е че даде правото всеки да си избира ваксина, вместо това да вършат лекарите. Липсва и ефикасен проект за обосноваване на хората да се ваксинират, споделя доктор Янкулски=
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР