Има опасност, ако конфликтът се разрасне да има бежанска вълна.

...
Има опасност, ако конфликтът се разрасне да има бежанска вълна.
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Ако конфликтът в Израел се разрастне ще има бежанска вълна към Европа

" Има заплаха, в случай че спорът се разрасне да има бежанска вълна. Европа е привлекателно място за бежанците ", съобщи някогашният министър на външните работи - Ивайло Калфин в ефира на " Денят стартира ".



По думите му излиза наяве, че Газа разчита на Европа, с цел да действа добре.

" Ако не са европейските средства към Газа там няма да има учебни заведения, няма да има и стратегия на Организация на обединените нации за изхранване "

Той изясни, че линията Газа е стопански нестабилна и Европа е най-големият й донор на филантропична помощ.

" Службите за сигурност не са вездесъщи, не можем да чакаме от тях, че ще могат безусловно всичко да уловят. Това е един от огромните проблеми от възобновяването на спора от Близкия Изток. Той не е единствено сред Израел и палестинци, той има много по-широки измерения ", добави още Калфин.



Журналистът Асен Агов изясни, че Израел се готви за своето нахлуване, като добави, че:

" Изчаква тези поданици на Газа да се изтеглят на юг, с цел да останат в Газа единствено бойците от Хамас ", изясни журналистът Асен Агов.

Агов изясни и по какъв начин би могъл да бъде позволен въпросът.

" Истината е, че въпросът ще бъде решен тогава, когато има изясненост какъв резултат ще даде окупацията на Газа от Израел. Дали това ще възбуди нови набези против Израел, или няма ".

Според Агов ролята на България с казуса с миграцията е основна.

" Смятам, че ролята на България се подценява. Ние би трябвало да имаме сериозна дума за решаването на някои въпроси, защото сме външна граница. България постоянно е била обвързвана с Близкия Изток ", посочи още той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР