Има опасения, защото не за първи път има сигнали от

...
Има опасения, защото не за първи път има сигнали от
Коментари Харесай

Захариева: Кирил Петков е нервен, защото не може да изпълни ангажимента си към Северна Македония

Има опасения, тъй като не за първи път има сигнали от страна на министър-председателя, че той е подготвен да направи компромис, без Република Северна Македония да извърши нищо. Фактът, че изиска и то през видеообръщение, привикване на Консултативен съвет за национална сигурност от президента, без дефакто да е схванал, и президента, само че и партиите в Народното събрание за това дали има някакъв прогрес и какво се случва с договарянията, приказва, че той е много нервозен. Очевидно е поел ангажимент, който не може да извърши и желае да трансферира отговорността, и към Президентството, и към партиите.

Това сподели депутатът от ГЕРБ Екатерина Захариева по NOVA NEWS.

Според мен задължението, който Кирил Петков е поел, е първо към Република Северна Македония, и второ към част от европейските ни сътрудници и Съединени американски щати. Но по-притеснителното е следното. Всъщност непрекъснато, и в изявленията, и в Народното събрание „ Продължаваме промяната “ непрекъснато акцентира, че видите ли откогато са те на власт, има подобен натоварен разговор и прогрес има сред двете страни, какъвто не е бил в последните години. Това въобще не е правилно, видя се и тази седмица при визитата им в Рим. Всъщност през всичките години, откогато подписахме контракт за другарство, добросъседство и съдействие, е имало някакви общи начинания в Рим за 24 май. Тоест, имало е някакви общи празнувания, нещо което постоянно е било задачата на България. Сега за първи път от няколко години двете делегации дефакто не направиха безусловно нищо дружно. Да, не влизат дружно при папата, само че това и България не го е желала, тъй като всяка делегация желае да има време при папата. Но най-малко да вземем за пример в „ Сан Клементе “ са се правили визити, имало е и някакви общи празнувания на Кирил и Методий. Сега нямаше нищо. Да, имаха среща, само че нямаха нищо друго, не се и поклониха да вземем за пример на гроба на Свети Кирил. Така че по-скоро има съгласно мен връщане обратно в връзките и и общите честванията, в сравнение с някакъв огромен прогрес, допълна Захариева.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР