Има огромен потенциал да бъде развита енергетика в България, разчитаща

...
Има огромен потенциал да бъде развита енергетика в България, разчитаща
Коментари Харесай

България гледа към водородно енергийно бъдеще

Има голям капацитет да бъде развита енергетика в България, разчитаща на водорода като енергиен източник. Около това мнение се сплотиха участниците в конгрес, озаглавен " Бъдещето на водорода в България ", извършен в София Тех Парк.

В конференцията участваха министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер, ръководителят на просветителното ведомство акад. Николай Денков , както и българският еврокомисар с сектор научни проучвания, просвета и обучение Мария Габриел .
 България да създава зелен водород в
България да създава зелен водород в " Марица Изток " и да изнася за Германия, предложи Румен Радев

В България към този момент има компании, които имат опит софтуерно да заменят изкопаемите горива с водород

Войната прекатурна целите на Европейския съюз, само че напъните за намиране на самостоятелни, чисти източници на сила продължава, макар че това не значи завършек на фосилните горива, уточни министър Лорер.

" Новото гориво, което се задава, което дава обещание Европа да стане в действителност самостоятелна, е точно водородът ", акцентира той.

Все още има неясноти към новата атомна технология, добави той. Именно по тази причина било доста значимо да се влагат съществени средства в изследването и развиването й. " Така че тези технологии да бъдат изцяло заменимо гориво за нашата стопанска система ", добави Лорер.
 Предложение за цех за зелен водород в „ Равнец “ поставя завършек на карго летище?
Предложение за цех за зелен водород в „ Равнец “ поставя завършек на карго летище?

Концесията е била в проекта на държавното управление на Кирил Петков

Именно водородните енергийни технологии са базисен акцент в зелената идея на Брюксел - сред 20 и 40 милиарда евро се възнамерява да бъдат вложени за водородни тръбопроводи в идващите години, а към 20 милиарда евро ще се влагат в инфраструктура за предпазване на силата .

Все още нямаме " атомна котловина ", каквито се построяват в редица западни страни, подчертаха Лорер, а в следствие и еврокомисарят Мария Габриел .

" Това е стратегическа за България и Европа тематика - потреблението на водорода в енергийните системи . Много е значимо в този момент да подпомогнем трансформацията към неутрална стопанска система ", съобщи на собствен ред тя.

И уточни - стратегическа цел на настоящите управителни фактори в Брюксел било удвояването на " водородните долини " в целия Съюз с небосвод 2025 година . Втора съществена цел пък е да се влага в фрагменти, които да работят в този бранш.

България би трябвало да съобщи водачество в тази сфера, безапелационен пък бе шефът на министър Денков. И увери - значима задача на подконтролното му ведомство ще бъде точно образованието на сходен жанр фрагменти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР