Има огромен натиск от директори на болници върху колегите ми.

...
Има огромен натиск от директори на болници върху колегите ми.
Коментари Харесай

Сестра Мая Илиева за Фрог: Има натиск от директори върху колегите ми

Има голям напън от шефове на лечебни заведения върху сътрудниците ми. В болница „ Токуда ”, където и аз работя, на протестиращите са им записвали имената, снимали са ги. Опитвали са се да ги изблъскат отвън бариерата на болничното заведение. Това описа пред Фрогнюз Мая Илиева, която е измежду уредниците на митинга на медсестрите.
Една от колежките е била привиквана 2 пъти от управлението. Каза ли са, че ще има дисциплинарни санкции. Мая Манолова изпрати двама юристи, с цел да пази правата на сътрудниците ми. Върху мен към момента няма напън, само че аз бях в отпуск.

На втория ни народен митинг управлението на Министерство на здравеопазването като че ли не беше на работа. Нито ги видяхме да влизат в постройката, нито да излизат, изяснява Мая Илиева.

Приехме поканата да министър Ананиев да участваме в работна група за реализиране на нашите претенции. Въпреки това ние продължаваме с митингите, тъй като към този момент всичко са единствено приказки. В понеделник, 25 март ще подкрепим митинга на фелдшерите, който ще е пред постройката на Министерство на здравеопазването.

Нашите претенции не са единствено за по-високи заплати. Искаме да има регламентирани правила за разпределението на спомагателното материално стимулиране. Искаме всяка една операция да бъде остойностена от НЗОК, клас прослужено време да бъде повишен, нощният труд да бъде най-малко 3 лева Има места в България, където се заплаща по 0.25 ст. на час работа през нощта. Не би трябвало да сме трета категория труд, работим с препарати, рентген, биологични материали и прочие Няма колежка, която да няма заболяване, разказа рисковете на специалността Мая Илиева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР