Има няколко неща от грижата ни за красотата през лятото,

...
Има няколко неща от грижата ни за красотата през лятото,
Коментари Харесай

Основни стъпки в правилната грижа за кожата през зимата

Има няколко неща от грижата ни за хубостта през лятото, които наложително би трябвало да пренесем в режима си и през есента и зимата.

Сред тях са ежедневното нанасяне на артикул със SPF фактор, достатъчната хидратация и подхранващите маски съвсем един път в седмично. В същността си обаче, грижата през студените сезони се опира на три съществени стъпки , които са присъщи единствено за това време от годината и които не би трябвало да пропущаме.

Фокусирайте се върху освежаването 

 lindsay-skin

Колкото и да обичаме летния загар, слънцето невинаги има удобен резултат върху кожата на лицето ни. Появата на петна, лунички, неравномерно излющване на горния пласт потъмняла кожа могат да се окажат проблем в дълготраен проект.

Сега е времето да я накарате да засияе, избистряйки и изравнявайки тена. За най-хубав резултат изберете артикули, които съдържат витамин C. Те ще се оправят с неравния цвят и петната. Витамин C е съставна част, която без проблем можете да добавите и в домашните маски, само че не се подвеждайте по мита, че сокът от прясно изцеден лимон прави същата работа. Прочетете тук за какво той може да е доста по-вреден за кожата, в сравнение с считаме, изключително в случай че тя е сензитивна и склонна към зачервявания.

Заменете почистващия гел с кремообразен артикул

Вероятно гелът за измиване с гликолова киселина, който подкрепя излющването на горния слой на кожата, е оставял прелестно и нежно чувство това лято, а същото важи за почистващата пяна. Но с рухването на температурите и изсушаването на въздуха, кожата ни се нуждае от нещо по-подхранващо и успокояващо. Изберете гальовен почистващ лосион или кремообразен артикул за измиване, който ще редуцира раздразненията и червенината, ще резервира хидратацията в кожата и ще я омекоти.

Ексфолирайте деликатно

 gigi-skin

Почистването на кожата от мъртвите кафези е наложително за всеки сезон, само че през есента би трябвало да бъдете по-нежни.

По време на студените месеци, когато не се излагате толкоз доста на слънце, можете да увеличите потреблението на дейни артикули, като такива с ретинол да вземем за пример. Това обаче, в композиция с ексфолиант, може да раздразни кожата и да аргументи зачервявания. Редуцирайте потреблението на артикул с частици до един път в седмично и по опция изберете подобен с допустимо най-малки, които да не бъдат прекомерно нападателни. Внимавайте с домашните скрабове, в случай че имате сензитивна кожа. Съставки като кафе и захар, въпреки и потребни, не са подобаващи за лицето ви, по тази причина оставете рецептите единствено за тялото.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР